Lenovo  je najavio dva nova SAN modela na konferenciji Tech World – Lenovo Storage S2200 i S3200 modele. Kreirani da budu jednostavni, brzi, prilagodljivi i dostupni, ovi modeli sa mnogo opcija se lako integrišu u bilo koje mrežno okruženje. Poznata po tome da vodi računa o kvalitetu usluge, kompanija Lenovo je predstavila ponudu SAN sistema za skladištenje poslovnog kvaliteta, opremljenih sa dokazanim inovacijama i sa pristupačnom cenom. Ovi sistemi služe kao podrška tokom zahtevnih operacija u procesu poslovanja preduzeća, dok bezbolno i ekonomično pokreću tranzitni period ka fleš tehnologiji.

Lenovo
Lenovo

Visok stepen porasta količine podataka, IT budžeti koji stagniraju ili se smanjuju, kao i ograničeni IT resursi i nedostatak ekspertize kada je u pitanju skladištenje, otežavaju kompanijama da se izbore sa sve većim zahtevima okruženja. Kompanija Lenovo je pronašla rešenje za ovaj problem tako što je napravila nove modele skladišnih sistema koji pružaju naprednu funkcionalnost uz pristupačnu cenu.

 

Optimizovani za kompanije kako bi bili podrška za poslovne izazove

Lenovo Storage S2200 i S3200 omogućuju kompanijama jednostavnije rukovanje podacima u različite svrhe, od osnovnih mrežnih usluga i upravljanja podacima/analitike koje zahteva visok IOP, do sprovođenja video nadzora i prenošenje opterećenja koje zahteva visok protok. Ovi skladišni sistemi imaju dvostruke i pojedinačne upravljače na 2U-12 i 24 konfiguracijama diska. S2200 podržava do 96 diskova dok S3200 podržava i do 192 diska kako bi lako bio povećan kapacitet za skladištenje. Kod modela S2200 i S3200 je povezivanje jednostavno. S2200 i S3200 podržavaju Fibre Channel, iSCSI i SAS, dok S3200 podržava multi-protokolarnu konekciju koja može da funkcioniše sa Fibre Channel i iSCSI u isto vreme. Ova kombinacija fleksibilnosti i prilagodljivosti čini da integracija u bilo koje okruženje bude veoma jednostavna.

 

Jednostavna i efikasna tranzicija ka flash skladištenju

Lenovo Storage S2200 i S3200 pruža inovativno i inteligentno rangiranje u realnom vremenu, koje podatke kojima se često pristupa automatski prebacuje na brže diskove svakih pet sekundi, čime u velikoj meri poboljšava učinak skladišnih sistema. Sa hibridnom konfiguracijom i inteligentnim rangiranjem u realnom vremenu, Lenovo Storage S3200 može da ostvari učinak kao i flash sistemi za skladištenje (AFA) sa brzinom do 120,000 IOPS a po mnogo pristupačnijoj ceni u odnosu na ove sisteme.

 

Kombinacija funkcionalnosti i pristupačne cene

Svaki S2200 i S3200 model je opremljen sa SAN sistemom za upravljanje kompanije Lenovo. Ovaj intuitivni grafički korisnički interfejs (GUI) pruža napredne karakteristike kao što su:

  • Rangiranje podataka – automatski se prebacuju podaci na različite slojeve za skladištenje kako bi bio poboljšan celokupni učinak sistema
  • Thin Provisioning opcija – pomaže potrošačima da kupe samo skladišni sistem koji im je neophodan za poslovanje,
  • SSD keširanje – omogućuje prvenstvo pristupa „prioritetnim” podacima što povećava brzinu očitavanja
  • Rapid RAID Rebuild opcija – minimalizuje vreme oporavke faktore rizika uz brzu obnovu podataka
  • Kreiranje kopija – omogućuje pravovremeno kreiranje kopija podataka, eliminišući potrebu za oporavkom i padove tokom rada sistema
  • Spajanje skladišnih prostora – na različitim diskovima za skladištenje se kreira virtuelni skladipni prostor pri čemu se IO brzina povećava do 2,5 puta, bez ikakvog uticaja na aplikacije

 

Pored ogromne snage, zamenljivih ventilatora i diskova, kompanija Lenovo je napravila ove sisteme kako bi bili dostupni praktično svima, sa multi-pathing, and in-chassis poboljšanjima upravljača bez potrebe za premeštanjem i usporavanjem podataka. Skladišni prostor koji je jednostavan za postavljanje i upravljanje je sada dostupan kompanijama različitih veličina i budžeta.