lenovo yoga

Kompanija Lenovo  predstavila je danas na sajmu Mobile World Congress® dva nova personalna računara sa operativnim sistemom Windows 10 – YOGA 710 i 5101 konvertibilne laptopove i ideapad MIIX 310 „2 u 1“ tablet sa odvojivom tastaturom. Lenovo je prepoznao potrebu potrošača da koriste više uređaja za svoje potrebe. Na primer, poruke šalju sa telefona, rade uz pomoć laptopa, a čitaju na tabletu. Upravo to je razlog zbog kojeg su novi Lenovo uređaji dizajnirani tako da mogu biti prebačeni u režim tableta, tako da korisnici mogu da postignu više uz komfor koji pruža kucanje na tastaturi i snagu koju obezbeđuje poslednja generacija Intel® procesora, dok im veći kapacitet baterije omogućuje da ne nose stalno punjač sa sobom.

Lenovo Yoga 900

 

Kompaktan YOGA 710 laptop omogućuje korisinicima da obavljaju posao dok su u pokretu

Lenovo je kreirao novi YOGA 710 laptop sa ekranom od 11 inča specijalno za one koji svoj posao obavljaju u pokretu. YOGA 710 model sa ekranom od 14 inča pokreće Intel Core™ i7 procesor 6. generacije, dok manji model sa ekranom od 11 inča pokreće Core m5 procesor. Uređaj je opremljen Windows 10 operativnim sistemom i jedan je od najmoćnijih prenosivih konvertibilnih laptopova na tržištu. Korisnici mogu neometano da obavljaju više zadataka u pokretu – od video konferencija i slanja i-mejlova do obrađivanja fotografija. Težina ovog laptopa je svega 1,04 kilograma, što ga pored mogućnosti transformacije u tablet čini idealnim za one koji bi da uštede na prostoru u svojoj torbi. Laptop YOGA 710 ima mogućnost transformacije u četiri režima za lakše kucanje, prezentovanje, gledanje video sadržaja i pretragu. Njegov „stariji brat“, model sa ekranom od 14 inča, odgovara onima kojima je potrebna bolja konekcija preko inovativne šarke, u kojoj se nalazi antena koja obezbeđuje i do 20 odsto stabilnije Wi-Fi konekcije. YOGA 710 laptop sa ekranom od 14 inča takođe poseduje SSD hard disk do 256GB za brz pristup filmovima, slikama i fajlovima bez korišćenja eksterne memorije. Ovaj uređaj takođe ima poboljšane performanse uz opcionalnu NVIDIA® GeForce® grafiku nove generacije.

 

Oba modela su izuzetno tanka i laka i nude i do 8 sati trajanja baterije, što je za 14 odsto više u odnosu na prethodne modele, tako da korisnici mogu da uživaju u filmskom maratonu, a da nakon toga i dalje mogu da urade poslovne zadatke.2 FHD (1920×1080) displej sliku čini oštrijom, bilo da je u pitanju gledanje filma, fotografija ili obavljanje video razgovora. Dodatak u vidu Dolby Audio™ Premium tehnologije zabavu čini još intenzivnijom uz bogat i prodoran zvuk koji se dinamički prilagođava i kreira virtuelni osećaj višekanalnog, okružujućeg zvuka.

 

YOGA 5101 omogućuje korisnicima da ne budu prikovani za utičnice

Zahvaljujući novom modernom dizajnu, manjoj težini i više od 50 odsto povećanja kapaciteta baterije, YOGA 5101 korisnicima obezbeđuje više od 8,5 sati2 korišćenja i omogućuje im da ne moraju više da tragaju za utičnicama kako bi napunili svoj uređaj. Kao i YOGA 710, novi YOGA 5101 laptop omogućuje neometan prelazak iz različitih režima rada. Lakši nego ranije, sa težinom od samo 1,75 kilograma i veličinom ekrana od 14 inča (2,08 kg za model od 15 inča), novi dizajn na ovom uređaju korisnicima pruža i jedinstven naslon za dlanove. Pokreće ga 6. genracija Intel Core i7 procesora sa opcionalnom AMD® Radeon™ R7 M460 2GB GFX grafičkom karticom, tako da YOGA 5101 poseduje ozbiljne performanse za rad i obavljanje više zadataka u isto vreme.

 

Radite i igrajte se u pokretu uz novi ideapad MIIX 310 tablet

Prilagodljivi „2 u 1“ ideapad MIIX 310 tablet težak je svega 580 grama i ima opcionu 4G LTE mrežu, što će zadovoljiti zavisnike od podataka koji žele slobodu da krstare internetom sa bilo koje lokacije. Sa početnom cenom od svega 269 evra3, ovaj tablet od 10 inča predstavlja jedan od uređaja koji objedinjuje tablet i personalni računar a ima najpristupačniju cenu. Za razliku od konkurentskih proizvoda, ovaj tablet u osnovnom paketu ima i odvojivu tastaturu. Uz veći kapacitet baterije nego na prethodnim modelima, ideapad MIIX 310 obezbeđuje i do 10 sati2 trajanja baterije sa opcionim FHD ekranom koji stvara intenzivno iskustvo tokom gledanja filmova. Uz 64 GB eMMC skladišnog prostora i 4GB DDR3L memorije, korisnici mogu da uživaju u duplo više memorije u odnosu na prethodne modele koja im omogućuje brže surfovanje internetom i neometano obavljanje više zadataka istovremeno. Uz Cortana® i REACHit™ aplikacije koje su dostupne na ideapad MIIX 310 tabletu, korisnici imaju mogućnost pretrage dokumenata, fotografija, muzike, video klipova na prirodniji i jasniji način.