lenovo

Kompanija Lenovo danas je na događaju MWC 2019 relizovala svoju viziju da još pametniju tehnologiji omogući što većem broju ljudi i uvede eru inteligentne transformacije kroz lansiranje novih proizvoda iz svog portfolija – od računara i pametnih uređaja do vrhunskih proizvoda i rešenja za data centre.

Najnovija linija proizvoda prikazuje inteligentne uređaje, uključujući i nove ThinkPad™, IdeaPad™ i IdeaCentre™ računare kao i najnovije Motorola inovacije, kao što je upravo predstavljena moto g7 porodica i moto z3 sa 5G Moto modom, koji je prvi pametni telefon na svetu sa mogućnošću nadogradnje na 5G mrežu. Lenovo Data Center grupa je takođe predstavila novi ThinkSystem SE350 server, koji je deo buduće Lenovo ponude, zajedno s novim IoT i “edge” kompjuterskim rešenjima.

Detaljan uvid u neke od naših pametnih uređaja na MWC događaju:

Inteligentni mobilni biznis računari

Kompanija Lenovo je danas najavila najnovije dodatke ThinkPad portfoliju: T490s, T490, T590, X390 i X390 Yoga™. Sa više od 140 miliona prodatih jedinica do sada, osnove ThinkPad računara su se uvek fokusirale na dizajn i inženjering, stvarajući poverenje krajnjeg korisnika kroz prvoklasnu bezbednost i trajnost i obezbeđujući vrhunsko mobilno iskustvo. Za 2019. godinu prihvatili smo principe inteligentnog povezivanja kroz filozofiju inženjeringa kao osnove. Analizirajući sve aspekte korisničkog iskustva, fokusirali smo se na inovacije koje dodaju vrednos.

·     ThinkShield sa funkcijama kao što su ThinkPad PrivacyGuard i PrivacyAlert i ThinkShutter fizička bezbednost za veb kamere, dostupno na većini modela

·        Novi moderni ThinkPad BIOS sa novim mogućnostima uključujući i mogućnost automatske popravke.

·        WWAN za najbolje mogućnosti povezivanja sa gigabitskim brzinama, pomoću Fibocom L860-GL CAT16 LTE na modelu T490

·     Računari Yoga T490s, X390 i X390 sadrže najnoviji Intel® Wi-Fi 6 Gig +

·        Dvostruki mikrofoni sa “far-field” performansama koje omogućavaju doseg i do 4 metra udaljenosti i pravom 360o pokrivenošću

·     HDR displej sa podrškom za Dolby Vision™ na svim T modelima

·     Novi FHD displej od 400 nita dostupan je na T490s i T490 modelima

·        Najnoviji Intel Core™ procesori osme generacije

Kompanija Lenovo je takođe predstavila Lenovo 14w sa Windows® 10 i Lenovo 14e Chromebook™ laptop računare namenjene povećanju produktivnosti firstline radnika. Oni su ključni u velikim sektorima kao što su maloprodaja, ugostiteljstvo, turizam i proizvodnja, ali se često zanemaruju kada je reč o korporativnoj raspodeli računara. Obezbeđujući računare kao što su Lenovo 14w i 14e Chromebook firstline radnicima, kompanije mogu da otkriju svoju pravu vrednost i poboljšaju saradnju i doprinose.

Konačno, kompanija Lenovo je predstavila i potpuno novi ThinkVision M14 mobilni ekran i X1 ANC slušalice, za maksimalnu fleksibilnost timskog rada na daljinu. M14 omogućava mobilnim radnicima da povećaju prostor na ekranu i pruža mogućnost jednostavnog deljenja sadržaja, dok X1 ANC slušalice pomoću Dolby® tehnologije omogućavaju poboljšane audio sposobnosti tokom komunikacije i glasovnih komandi.

Lenovo Tab V7, ultra-prenosivi tablet i smartphone

Od sada, korisnici koji su često u pokretu mogu dobiti najbolje od oba sveta pomoću novog ultra-prenosivog tableta Lenovo V7. On kombinuje prednosti Android™ tableta, uključujući celodnevni rad baterije, odličan zvuk i ogroman IPS Full HD ekran od 6,9 inča, sa prednostima pametnog telefona koji vam omogućava da razgovarate, razmenjujete poruke i upotrebljavate podatke gde god da se nalazite – i sve to po veoma pristupačnoj ceni. Odličan je za pravljenje selfi fotografija, a prednja i zadnja kamera su mu takođe dizajnirane tako da prave zapanjujuće fotografije.

Više izbora kada je u pitanju dizajn uz najnoviju IdeaPad i IdeaCentre porodicu

Pred sam početak proleća, kompanija Lenovo otkriva novi asortiman Windows 10 IdeaPad i IdeaCentre potrošačkih računara za široku upotrebu, koji studentima, mladim profesionalcima i porodicama nude više izbora po pitanju dizajna i kvaliteta po pristupačnim cenama.

Dostupan u dimenzijama od 14 i 15 inča i sa potpuno aluminijumskim kućištem, novi ultra-tanki laptop IdeaPad S540 balansira jače performanse sa većom prenosivošću i dužim trajanjem baterije, omogućavajući korisnicima da postignu više i kada su u pokretu. Opremljen najnovijim Intel Core i7 procesorima osme generacije sa NVIDIA® GeForce® MXS250 grafičkim procesorima ili AMD® Ryzen™ 7 3700U mobilnim procesorom sa Radeon™ RX Vega 10 grafikom, IdeaPad S540 ima više nego dovoljno konjskih snaga za gledanje filmova, obradu teksta i online kupovinu. Takođe nudi i do 12 sati trajanja baterije uz RapidCharge tehnologiju, koja omogućava i do 2 sata korišćenja uz oko 15 minuta punjenja.

Dostupan u tri raskošne boje, uključujući Abyss Blue, Copper i Mineral Grey, profil IdeaPad S540 računara je sada još tanji i elegantiniji uz opcioni Full HD IPS ekran. Uparen sa Dolby Audio™ sistemom zvučnika, IdeaPad S540 isporučuje kristalno jasan zvuk uz specijalno dizajnirane Dolby zvučnike. Kada veb kamera nije u funkciji, jednostavno prevucite integrisani TrueBlock zatvarač preko nje, za dodatnu privatnost.

Novi IdeaPad S340 je “mlađi brat” modela IdeaPad S540. Njegov profil je još tanji, a on je još laganiji nego pre i može se naći u četiri upečatljive boje i opcijama od 14 i 15 inča. Osim toga, ovaj ultra-tanki laptop sadrži više snage nego ikada uz najnoviju osmu generaciju Intel Core i7-8565U procesora sa NVIDIA GeForce MX250 grafičkim procesorima, ili AMD Ryzen 7 3700U mobilnim procesorom sa Radeon RX Vega 10 grafikom.

Uz Amazon® Alexa® i Microsoft® Cortana® asistente i njihove AI sposobnosti, IdeaPad S340 je još pametniji – Cortana omogućava korisnicima da zakazuju sastanke, dobijaju podsetnike ili upravljaju listama zadataka, dok im Alexa pruža odgovor kada traže da kupuju, čuju vesti ili kontrolišu muziku i pametne kućne uređaje.

Tanak i prilagodljiv za sve one koji su stalno u pokretu, novi IdeaPad C340 2-u-1 konvertibilni laptop je bliski rođak IdeaPad S540 i S340 ultra-tankih laptopova. On nudi i do 8 sati rada baterije uz RapidCharge tehnologiju, podršku za Active Pen na odabranim modelima za praktično skiciranje ili pisanje gde god da se nalazite, kao i opcioni integrisani čitač otiska prsta za brz i jednostavan log-in. Dostupan u dimenzijama od 14 i 15 inča i tri upečatljive boje, IdeaPad C340 se lako može pretvoriti iz laptop računara (za pisanje dužih i-mejlova i pravljenje tabela), u tablet (za gledanje video zapisa tokom svakodnevnih poslova).

Nova porodica računara namenjenih potrošačima je kompletirana novim IdeaCentre AIO A340 all-in-one desktop računarom. Dizajniran da se savršeno uklopi u gotovo svaki moderan dom ili radni prostor, novi IdeaCentre može se naći i u elegantnoj Business Black ili Foggi Vhite nijansi, sa većim Full HD ekranom od 22 ili 24 inča i tanjim okvirima nego ranije. Dizajniran za porodice ili profesionalce koji žele kućni desktop koji štedi prostor ili pouzdan računar za mali radni prostor ili kućnu kancelariju, IdeaCentre AIO A340 nudi Intel Core i5-8400T procesor sa AMD Radeon 530 ili integrisanom grafikom, ili AMD A9-9425 procesor sedme generacije sa Radeon R5 grafikom za potrebe svakodnevnog rada, kao što su pretraživanje interneta, slanje i-mejlova, budžetiranje, uređivanje fotografija i još mnogo toga. Njegovo prepoznatljivo i minimalističko izvijeno čelično postolje izdvaja ga iz mora nezgrapnih tradicionalnih desktop računara, dok se on graciozno uklapa u radne navike i životni prostor korisnika.

Uparite bilo koji od novih IdeaPad ili IdeaCentre računara sa novim Yoga ANC slušalicama dizajniranim za impresivnu zabavu ili fokusiranu produktivnost. Sa hibridnim ANC (aktivno uklanjanje šuma) i ENC (uklanjanje pozadinske buke) mikrofonima sa glasovnom podrškom i Dolby drajverima koji inteligentno filtriraju pozadinsku buku tokom poziva, Yoga ANC slušalice će zvučati podjednako dobro kao što i izgledaju.