Lenovo Data Center Group , jedan od najbrže rastućih proizvođača hiperkonvergentne infrastrukture (HCI) prema kompaniji IDC (pri čemu je HCI prihod ostvario gotovo dupli rast u odnosu na prvi kvartal 2018. godine -149,1% u odnosu na 76,3%), proširuje svoj ThinkAgile portfolio kako bi pružio inovativna rešenja za kupce koji žele agilnost javnog i bezbednost privatnog cloud-a. Kako bi odgovorila na ovaj rastući trend među kupcima, kompanija Lenovo je zajedno sa kompanijom Cloudistics razvila ThinkAgile kompozitnu Cloud paltformu, takozvani ‘cloud-in-a-box’, koji nudi sve pogodnosti i jednostavnost korišćenja javnog cloud okruženja, obezbeđenih unutar data-center firewall-a samog korisnika.

Lenovo ThinkAgile CP serija – sa potpuno integrisanom infrastrukturom, tržištem aplikacija i krajnjom automatizacijom softverski definisane mreže, računara i skladištenja – pruža kompletno  cloud iskustvo kojim se lako i centralizovano upravlja sa bilo kog mesta putem sofware-as-a-service (SaaS) portala.

“Kompanija Lenovo je jedinstveno pozicionirana tako da ne samo da sluša svoje klijente i razume njihove kjučne potrebe, već i razvija revolucionarna rešenja koja eliminišu prepreke u IT sferi i ubrzavaju razvoj poslovanja “, izjavio je Roderik Lapin (Roderick Lappin), viši potpredsednik sektora za globalnu prodaju i marketing u kompaniji Lenovo Data Center Group. “ThinkAgile CP serija je još jedan primer kako kompanija Lenovo unapređuje industriju tako što omogućava korisnicima da istinski dožive iskustvo cloud-a na siguran, skalabilan i personalizovan način.“

Privatna cloud computing platforma “Cloudistics” smanjila je razvojni ciklus softvera za 90%, što znači brže prihode”, rekao je Najaf Husain, izvršni direktor kompanije Cloudistics. “Mi smo učinili da privatni cloud bude jednostavan za korišćenje koliko i javni, ali sa dodatnim opcijama kontrole i performansama koje su potrebne korporativnim korisnicima. Naše partnerstvo s kompanijom Lenovo nam omogućava da na tržište plasiramo kompozitnu cloud platformu najnovije generacije koju je lako implementirati, primeniti, održavati, podržavati i na njoj raditi.”

ThinkAgile CP serija poseduje potpuno integrisanu visoku dostupnost, mogućnost backup-a, daljinsku replikaciju, merenje potrošnje, podršku za korisnike u realnom vremenu i višeslojnu bezbednost. Korisnici mogu koristiti prodavnicu aplikacija (koju mogu proširiti sopstvenim ponudama) i uživati u jednostavnoj plug-and-play skali razdvojenih jedinica računarskih i skladišnih kapaciteta. Lenovo ThinkAgile CP serija obezbeđuje premijum iskustvo za srednja preduzeća i korporativne korisnike koji žele da iskoriste prednosti agilnih metodologija korišćenjem privatnog cloud ekosistema. Platforma je idealna za firme ili organizacije koje žele benefite javnog cloud sistema, bez pravljenja kompromisa između kontrole, beznednosti podataka, performansi aplikacija i pružanih usluga.

“Kompanija ICP je bila među prvima koji su usvojili platformu kompanije Cloudistics i postala je prodavac  Lenovo uređaja. Nakon saznanja da su se ove dve kompanije udružile na projektu Lenovo ThinkAgile CP serije, ceo ICP tim je pomogao pri  pozicioniranju i predstavljanju nove serije našim cenjenim kupcima”, izjavio je je Sal Saglik, šef sektora za razvoj poslovanja u kompaniji ICP. “Jednostavnost upotrebe, razvoja i skalabilnost ThinkAgile CP serije omogućiće nam da pružimo iskustvo cloud servisa kroz upotpunjeno i bezbedno rešenje, bez visokih troškova i kompleksnosti javnog cloud servisa.“

“Jednostavnost ove platforme značajno je promenila naše rezultate rada”, rekao je Skot Vajthaus (Scott Vhitehouse), IT direktor kompanije Integreon. “U mogućnosti smo da lako uvozimo aplikacije, isporučujemo računarske resurse i pokrećemo aplikacije po zahtevu (on-demand), na osnovu naših organizacionih  potreba, u određenom vremenskom intervalu.

Lenovo ThinkAgile CP serija dostupna je preko prodajnih predstavnika i partnerskih kanala kompanija Lenovo i Cloudistics. Proof-of-concept testiranje i testiranja  od strane korisnika biće započeto u Severnoj Americi i Evropi u avgustu 2018. godine, a dalja globalna implementacija, uključujući i Kinu, očekuje se kasnije u toku godine.