LG Srbija

Jo Seong-jin, nekadašnji predsednik kompanije LG Home Appliances & Air Solutions, sada zadužen za sve poslovne jedinice

Novi generalni direktor kompanije LG Electronics od prvog decembra je Jo Seong-jin, dosadašnji predsednik i generalni direktor kompanije LG Home Appliances & Air Solutions. Njegova zaduženja proširiće se na sve poslovne jedinice kompanije, uključujući Home Appliances & Air Solutions, Mobile Communications, Home Entertainment i Vehicle Components, a pod njegovim nadzorom biće i više od 120 predstavništva širom sveta.

Jo Seong-jin (60) se 1976. godine pridružio kompaniji Goldstar i postao deo tima koji je razvio prvu LG automatsku veš mašinu 1980. godine. Pre dolaska na mesto direktora kompanije H&A 2015. godine, bio je direktor divizije za veš mašine. Vlada Južne Koreje mu je 2007. godine uručila Bronze Tower Order of Industrial Service Merit nagradu kao priznanje za dragoceni doprinos razvoju novih tehnologija i industriji ove azijske zemlje. Jo Seong-jin je imao i jednu od ključnih uloga u pokretanju linije premium proizvoda LG SIGNATURE, te Signature Kitchen Suite ugradnih elemenata, a učestvovao je i u izgradnji temelja za buduće poslovanje u domenu interneta stvari (IoT) i pametnih domova.

Upravni odbor kompanije LG unapredio je i gospodina Song Dae-hyun (58), koji je do sada vršio dužnost direktora za regiju Komonvelta i Rusije, na mesto predsednika i generalnog direktora kompanije Home Appliance & Air Solutions. Song Dae-hyun je zaposlen u kompaniji više od 33 godine, te je bio uključen u stvaranje gotovo svake veće linije proizvoda kompanijе H&A, uključujući klima uređaje, frižidere i kuhinjske aparate. Song je zaslužan za uspešan razvoj poslovanja kompanije u regionima Rusije i Komonvelta tokom ekonomski izazovnog perioda.

Pored ova dva unapređenja, imenovano je i petoro izvršnih potpredsednika, 13 izvršnih direktora postali su viši potpredsednici, dok je 38 zaposlenih postavljeno na poziciju potpredsednika. Nova zaduženja stupila su na snagu 1. decembra 2016. godine, nakon generalne skupštine akcionara.