LG ERGO MONITORI

Međunarodni sajam potrošačke elektronike (CES 2022) – od crno belog televizora i gramofona 1967. do futurističkih OLED i QNED televizora sa inteligentnijim uslugama i pokretnim delovima 2022.

Prestižni sajam – Consumer Electronic Show (CES) na kojem se, već neverovatnih 55 godina unazad, prezentuju najinovativniji uređaji koji menjaju svet, održan je ovog januara.

Prošle godine CES je, usled epidemiološke situacije, prvi put doživeo svoje virtuelno izdanje, da bi se ovaj put, početkom 2022. i fizički „vratio kući“ u Las Vegas. Jedna od kompanija koje su opravdale svoje prisustvo na tako značajnom događaju, svakako je LG, koji svojim neprestanim inovacijama dokazuje apsolutno liderstvo u oblasti TV i audio sistema. Najnovija serija uređaja koje je ta kompanija predstavila na CES-u 2022 i tako upotpunila svoju  ponudu televizora, svakoga ostavlja bez daha. Ove godine, lestvica je dodatno podignuta, a LG je ponovo napravio značajan iskorak na stazama tehnološke budućnosti, koje sigurno vode ka inteligentnoj automatizaciji i takozvanom metaverzumu.

G2 i C2 serija LG OLED TV-a

Kompanija LG odavno je prevazišla samu sebe kada je reč o proizvodnji televizora. Za to je zaslužna čuvena OLED tehnologija, koja omogućava ultralealističnu sliku i kontrast sa najdubljim nijansama boja, što omogućavaju specijalne organske, svetlosne diode, koji se uključuju i isključuju kako bi se postigla savršena crna. OLED televizori su postali prvi izbor za milione potrošača širom sveta, a pravi ljubitelji televizora, navikli su na neprestanu težnju ove kompanije da iznova impresionira i pomera granice.

Korak dalje na putu ka tehnologijama novog doba, koji je predstavljen na ovogodišnjem sajmu je najnovija OLED evo tehnologija, koja sliku čini i do 30% svetlijom, kao i α (Alpha) 9 Gen 5 inteligentni procesor. Ovaj inovativni procesor koristi duboko učenje kako bi pored kvaliteta, slikama na ekranu dao i trodimenzionalni karakter, razlikujući elemente prednjeg plana i pozadine. Sve ovo omogućava da slika pored svih već dobro poznatih komponenti, deluje još jasnije i živopisnije. Kada je reč o zvuku, AI Sound Pro gledaocima pruža realističnije ozvučenje, omogućivši ugrađenim zvučnicima televizora da proizvode virtuelni 7.1.2 surround zvuk.

LG G2 serija za 2022. uključuje modele: od 83 inča i prvi OLED na svetu od 97 inča i tako upotpunjuje liniju televizora od 55, 65 i 77 inča, koji se već nalaze u ponudi. C2 serija nudi veoma širok asortiman, kada je reč o veličini ekrana: tu je prvi OLED TV od 42 inča – idealan za konzole i PC gejming, a slede ekrani od 48, 55, 65, 77, 83 inča. Osim elegantnijeg dizajna, ova OLED serija televizora ima i tanje okvire, što mu daje futuristički izgled.

Pored nove nadogradnje ThinQ AI, koji omogućava televizorima da budu u centru pametnih domova, tu je najnovija verzija Smart TV platforme WebOS, koji sada ima opciju ličnog profila, pa korisnici mogu da uživaju u sadržaju prilagođenijem za njih, uz ponuđene preporuke, na osnovu interesovanja. S druge strane, NFC Magic Tap omogućava reprodukovanje slike sa ekrana mobilnog uređaja na LG TV, ili sa jednog televizora na drugi unutar jednog doma, koristeći Room To Room Share.

Poseban novitet za 2022. koji će biti dostupan na novim uređajima je opcija Always Ready, koja jednim klikom vaš televizor pretvara u digitalno platno koje će vašem domu dati atraktivniji i luksuzniji izgled. Vaš televizor, čak i kada je isključen, na ekranu će prikazivati sat ili možda neko od umetničkih dela iz galerije televizora. Takođe, novi 8K OLED TV, prvi je na svetu koji omogućava 8K gejming, sa NVIDIA® GeForce RTX™ 30 serijom grafičkih kartica, a takođe ima vreme odziva od 1 milisekunde, malo ulazno kašnjenje i do četiri HDMI ulaza koji podržavaju multiple HDMI 2.1 funkcije. Ove komponente čine OLED TV neprikosnovenim, kada je reč o gejmingu.

LG QNED MINI LED

Kada je reč o QNED tehnologiji, LG je na ovogodišnjem CES-u, prikazao i novu, poboljšanu verziju LG QNED MINI LED televizora, koji predstavljaju početak nove ere LCD modela. Kombinacija mini LED panela sa tehnologijom Quantum Dot NanoCell obezbeđuje neponovljivi užitak u gledanju televizora, nudeći svojim gledaocima vrhunsku reprodukciju slike. Precizno isporučujući boje bogatog spektra, u najsvetlijim i najtamnijim scenama ovaj televizor takođe može da se pohvali sa sertifikatom – 100 odsto konzistentnosti boja.

LG Objet TV (model 65Art90)

Dok je kod ranije pomenutih modela akcenat na unapređenim tehnološkim performansama LG Objet TV (model 65Art90). poseduje veličanstveni i futuristički dizajn.

Ovaj televizor izgleda kao umetnički štafelaj, a poseduje mogućnost da se prilagođava različitim potrebama i ukusima korisnika jednostavnim pritiskom na dugme na LG daljinskom upravljaču.

U režimu punog prikaza, 65-inčni OLED evo panel, a i napredni procesor ovog modela nude zadivljujuće iskustvo gledanja čime sadržaj bilo kog žanra oživljava sa živopisnim, preciznim izrazom boja i izuzetnim kontrastom. Pored slike koja je, kada je reč o televizorima kompanije LG, standardno vrhunska, premium TV ima 80W, 4.2-kanalni zvučni sistem, kako bi užitak gledanja televizije bio potpun. Imaćete utisak kao da se nalazite u bioskopskoj sali.

LG StanbyME

Nasuprot prethodnom, LG StanbyME svedenog je dizajna, ali je svakako karakterističan po svom obliku i funkcionalnosti. Kao što mu samo ime kaže Stand by me (Budi pored mene), ovaj televizor ima mogućnost lakog premeštanja iz jedne u drugu prostoriju. Ovakvu mobilnost mu omogućava pokretno postolje sa skrivenim točkovima, koje je takođe može da se podes i po visini ili da se rotira, tako da gledalac ima mogućnost da prilagodi televizor položaju i mestu, koje mu najviše odgovara, u udobnosti svoga doma

Ovaj uređaj takođe ima opciju NFC – bežičnog povezivanja sa Android mobilnim telefonima, kao i Mobile Screen Mirroring.

Ekran od 27 inča ovog televizora, idealne je veličine za filmove, TV emisije i striming video sadržaje, kao i za poslovne sastanke i gledanje onlajn predavanja.

CES 2022 samo je jedan od pokazatelja kako današnji televizori nude mnogo više od tradicionalnog gledanja televizije. Oni omogućavaju sate i sate programa uz ultrarealističnu sliku i surround zvuk, uzbudljivu zabavu oživljavajući junake najnovijih video igri, prate vaša interesovanja, i nude personalizovani sadržaj, mogu da se kreću na točkovima, menjaju oblik ili jednostavno, vizuelno učine svaki stambeni prostor atraktivnijim. Sve ovo uključuje nova linija televizora kompanije LG i potvrđuje njenu titulu globalnog inovatora koji pravi revoluciju u kategoriji premium televizora. Ovi uređaji će svojim korisnicima zagarantovano pružiti čitav set raznoraznih pratećih usluga i pogodnosti koji će im život učiniti udobnijim i lepšim.