Siemens na sajmu CIRED

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd učestvovala je na Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama Srbije koje se ove godine održava od 26. do 30. septembra 2016. godine u Vrnjačkoj Banji. Siemens je i zlatni sponzor Savetovanja koje se organizuje već deseti put, a na ovogodišnjem CIRED-u, kompanija je prezentovala svoja napredna rešenja za upravljanje pametnim mrežama (Smart Grids).

 

Kao i prethodnih godina, CIRED je okupio veliki broj stručnjaka i onih koji se bave proizvodnjom i distribucijom električne energije kako iz Srbije, tako i iz zemalja regiona. Siemens d.o.o. Beograd je tokom ovogodišnjeg savetovanja predstavio svoj portofolio kompanijskom prezentacijom kojoj je prisustvovalo više od 200 gostiju, dok je u večernjim časovima za sve učesnike konferencije organizovano i tradicionalno Siemens veče, sa više od 600 zvanica. Tokom savetovanja, na našem štandu su svi posetioci mogli da vide neke od primera efikasnog upravljanja pametnim mrežama, gde su inženjeri kompanije prezentovali izloženu demo opremu.

 

Organizator savetovanja je nacionalni komitet CIRED Srbija u saradnji sa nacionalnim komitetima CIRED Crne Gore, Rumunije, i drugim komitetima, kompanijama i stručnjacima iz ostalih zemalja regiona. Savetovanje CIRED održava se periodično svake dve godine od 1998, i regionalnog je karaktera, a svrha je da se radi na povećanju poslovne sposobnosti, veština i znanja onih koji učestvuju u aktivnostima CIRED-a.