Na Svetskom Kogresu mobilne telefonije 2016, kompanije Ericsson i Cisco podnele su izveštaj o značajnom napretku ostvarenom u svim oblastima njihovog partnerstva koje je usmereno na uvođenje naredne generacije rešenja, a koje je sklopljeno u novembru 2015. godine. Timovi obe kompanije ostvaruju uspešne poslovne saradnje sa klijentima širom sveta  u oblastima širenja mreže, mobility i cloud tehnologije, IP transformacije i upravljanja servisima, što za rezultat ima nove i proširene poslovne prilike.

Cisco

Ovo partnerstvo je razvijeno da bi stimulisalo dalji rast, ubrzalo inovacije i digitalnu transformaciju, a koristi objedinjenu i kompletnu ponudu usluga od početka do kraja procesa, globalno tržišno prisustvo, zajedničku poziciju na tržištu koja je izvan svake konkurencije i prilagođenost pojedinim tržištima. Tokom tri meseca od kako je partnerstvo sklopljeno, otpočeto je oko 200 aktivnosti sa klijentima koje su rezultirale u brojnim sklopljenim ugovorima, uključujući i dogovore sa mobilnim operatorima u cilju transformacije IP mrežnog sistema, transformacije TV i kablovske mreže, modernizacije mobilne mreže koja koristi sisteme za integraciju i kapacitete globalnih servisa kompanije Ericsson.

Pored toga, kompanija Cisco je najavila saradnju sa kompanijama Ericsson i Intel na razvijanju naredne generacije 5G rutera za poslovne servise i usluge za stanovništvo. Zajedno će otpočeti da razvijaju i testiraju ono što se očekuje da će postati prvi 5G ruter (ruter pete generacija mobilne telefonije) u čitavoj industriji. Kao članice Verizon 5G tehnološkog foruma, kompanije Cisco, Ericsson i Intel ulaze u partnerstvo sa kompanijom Verizon u okviru ekosistema koji će ubrzati nivo ključnih inovacija u oblasti 5G mreže.

Kompanija Ericsson je takođe predstavila i Ericsson Dynamic Service Manager (Sistem za upravljanje dinamičnim servisima), novi proizvod za upravljanje mrežnim servisima u realnom vremenu putem brojnih tehnoloških domena.

Ove dve kompanije su potpisale i sporazum o zaštiti prava intelektualne svojine, kao i sporazum o profesionalnim uslugama, koji će pružati usluge konsaltinga, integracija sistema, podrške i upravljanja servisima u IT i mrežnim industrijama u 180 zemalja sveta kombinujući usluge koje pružaju 66.000 zaposlenih kompanije Ericsson i 11.000 zaposlenih kompanije Cisco.

Hans Vestberg, predsednik i generalni direktor kompanije Ericsson, rekao je: „Srećan sam zbog povratnih informacija koje primamo od klijenata i prodajnih timova kada predstavljamo svoje udružene kapacitete. Jasno je da naše dve kompanije pristupaju ovom partnerstvu sa istim nivoom posvećenosti i volje za postizanjem ciljeva. Kako se nivo složenosti i zahteva mreže povećava, ovo strateško partnerstvo će nastaviti da pruža jasnu vrednost našim klijentima.“