MasterCard Android Pay Hero

Kompanije MasterCard i Samsung Electronics Co. objavile su danas da će proširiti svoje globalno partnerstvo kako bi evropskim korisnicima omogućile korišćenje usluge Samsung Pay koja se bazira na MasterCard Digital Enablement Service (MDES) platformi. Samsung Pay je usluga za mobilno plaćanje koja omogućava potrošačima da svoje flagship Samsung uređaje  koriste za svakodnevna plaćanja u radnjama, kako na beskontaktnim tako i na magnetnim terminalima zahvaljujući NFC i MST tehnologijama.

Novi uredjaji kompanije Samsung 01

Izdavaoci kartica time će se povezati sa MDES platformom i aktivirati Samsung Pay uslugu nakon lansiranja. Korisnici kartica tih banaka aktiviraće svoje kreditne, debitne, pripejd kartice i kartice za mala preduzeća u okviru Samsung Pay usluge u koristiće svoje mobilne telefone za obavljanje svakodnevnih kupovina. Ranije ove godine, kompanija MasterCard najavila je da će pružiti uslugu tokenizacije Samsung Pay servisu za obavljanje sigurnih transakcija, čime se omogućava brza veza sa partnerskim bankama u SAD-u.

„Kompanija Samsung i Sektor za Samsung Pay uslugu su srećni zbog saradnje sa kompanijom MasterCard na pružanju jednostavnih i sigurnih iskustava plaćanja koja su korisnicima i izdavaocima MasterCard kartica u Evropi omogućena kroz veću prihvaćenost kod trgovaca“, rekao je Injong Ri, izvršni potpredsednik kompanije Samsung Electronicsi globalni direktor Sektora za Samsung Pay. „Obe organizacije su posvećene kreiranju revolucionarnih inovacija u oblasti finansija i tehnologija koje će u potpunosti ispuniti obećanje da stvore pravi mobilni novčanik.“

 

„Imajući u vidu neprestani globalni rast i sve veće oslanjanje na umrežene mobilne uređaje, srećni smo što proširujemo svoje partnerstvo sa kompanijom Samsung čime usluge Samsung Pay i MDES postaju dostupne korisnicima kartica u Evropi. Evropljani predvode u usvajanja novih načina kupovine i plaćanja. Kroz ovo snažno partnerstvo sa kompanijom Samsung nastavljamo sa razvojem inovacija u oblasti mobilnih plaćanja, stvarajući jednostavna i sigurna iskustva digitalnih plaćanja za naše korisnike“, – rekao je Havijer Perez, predsednik kompanije MasterCard Europe.

 

Usluga Samsung Pay biće lansirana u SAD-u i Južnoj Koreji krajem leta, a kompanija Samsung trenutno sarađuje sa bankama i partnerima kako bi donela ovaj platni servis u Evropu.

 

Od predstavljanja MDES platforme 2013. godine, milioni MasterCard računa su tokenizovani kako bi se koristiti u sklopu popularnih digitalnih novčanika. MDES trenutno pruža uslugu tokenizacije za kreditne, debitne, kobrendirane, pripejd i kartice za mala preduzeća.