LG veš mašine

Veš mašine koje same prepoznaju vrstu tkanine koja se pere, frižideri koji na dodir prikazuju unutrašnjost ili pametne rerne koje predlažu recepte različitih jela… Kako će izgledati domaćinstva u 21. veku?

Inovativne tehnologije su vremenom postale nezamenljive u svakodnevnom životu. Svedoci smo koliko digitalizacija rapidno napreduje, a implementacija inovativnih tehnologija nije zaobišla brojne kućne aparate koje je danas moguće povezati i daljinski upravljati putem mobilnog telefona. Kompanija koja je nadalje otišla u implementaciji pametnih tehnologija i intuitivnog upravljanja je južnokorejski LG Electronics.

Izdvajamo za vas tri uređaja koja najbolje pokazuju koliko je bela tehnika evoluirala i najbolje oslikavaju kako će izgledati pametno domaćinstvo modernog doba.

Pametne veš mašine

Mašine za pranje veša kompanije LG dolaze sa unapređenim tehnologijama poput AI DD™. Zasnovana na veštačkoj inteligenciji i ogromnoj količini podataka, ova tehnologija omogućuje mašinama da prepoznaju vrstu i mekoću tkanine kako bi prilagodili režim pranja. To ujedno znači da će se dozirati količina deterdženta i utroška električne energije, tako da sa svakim pranjem štedite planetarne i domaćinske resurse.

Osim što efikasno uklanja prljavštinu sa odeće, pametne mašine za veš uklanjaju i do 99,99% alergena sa odeće korišćenjem tehnologije vodene pare, Steam +™, koja dubinski čisti odeću. Pored toga, vodena para smanjuje gužvanje i habanje tkanine, tako da često nećete morati da peglate odeću nakon pranja.

Pametni frižideri

Futuristički dizajn, jednostavna kontrola i multifunkcionalnost, samo su neke od prednosti modernih i praktičnih LG frižidera. Danas je moguće zaviriti u frižider bez otvaranja vrata i nepotrebnog mešanja spoljnog i unutrašnjeg vazduha koji može da škodi svežini namirnica. Dovoljno je da kucnete na površinu vrata LG Instaview Door-in-Door modela i odmah saznate šta sve imate od namirnica. Na taj način štedite vreme i energiju, a dodatno produžavate svežinu različitih suhomesnatih proizvoda, ribe, voća i povrća. Ovi uređaji mogu i preciznije kontrolisati temperaturu korišćenjem LINEARCooling i DoorCooling tehnologija tako da hrana ostaje duže sveža.

Pametne rerne

Instaview Door-in-Door tehnologija primenjena je i na nove generacije rerni. Za razliku od frižidera, umesto hladnog, ovde se čuva topao vazduh i jednostavno se prati kako jelo napreduje bez potrebe da otvarate vrata rerne. Umesto toga, jednostavno kucnete dva puta.

Takođe, Napredne rerne kompanije LG koriste najnovije ProBake® Convection tehnologije kako bi obroci bili pripremljeni maksimalno brzo i ravnomerno, sa preciznom kontrolom temperature i protoka vazduha. Za ljubitelje hrskavijih jela tu je i Air Fry režim rada koji omogućava kuvarima da naprave ukusne hrskave specijalitete, koristeći znatno manje masnoće prilikom pripreme, dok je Air Sous Vide režim rada idealan za pripremu mekanih i sočnih jela kakva prave najpoznatiji kuvari sveta.

Svi pametni LG uređaji mogu da se povežu i daljinski kontrolišu korišćenjem ThinQ aplikacije, a posebna pogodnost je mogućnost sinteze dva ili više uređaja, pa tako pametna rerna može da predloži recepte na osnovu postojećih namirnica u frižideru, a u slučaju da se prilikom uflekate, mašina za pranje veša će odmah predložiti odgovarajući režim pranja i vreme do kada će odeća ponovo biti blistavo čista.