hisense laser tv

Upoznati ste sa LED, LCD i OLEG tehnologijama, znate koje su njihove prednosti i mane, šta od navedenog ima duži vek ili bolji kvalitet slike, a da li znate šta je laserski televizor? Istina, ovaj pojam verovatno zvuči futuristički onima koji minimalno prate novitete u svetu tehnike.

Međutim, Laser TV već postoji i dostupan je na tržištu Srbije. Model 100L5F-B12 kompanije Hisense koja naučne i tehnološke inovacije čini pristupačnim i time poboljšava korisničko iskustvo ljudi širom sveta, omogućiće da se osećate kao da ste u bioskopu dok gledate filmove, utakmice, koncerte ili igrate video igre.

Kompanija Hisense je pionir u laser tehnologiji zahvaljujući kojoj su kreirani televizori budućnosti fantastičnih specifikacija.

Kako funkcioniše Laser TV?

Ovi televizori zapravo imaju dva dela: konzolu i projekcioni ekran. Laser tehnologija iz konzole distribuira svetlost i boje ravnomerno preko ekrana koji odbija ambijentalno svetlo kako bi se prikazale kristalno jasne, detaljne slike pod bilo kojom vrstom osvetljenja.

Dakle, slika na ekranu laser televizora ne odražava se direktno u oči, što znači da nećete osećati napor čak ni tokom dugog gledanja dok to nije slučaj sa LED televizorima. Osim toga, oni troše 63 odsto energije više od laserskih, a u dimenzijama Hisense 100L5F-B12 višestruko su skuplji.

Fantastične specifikacije

Kod Hisense modela 100L5F-B12 konzola ima ultra kratki domet, što znači da projektuje sliku na samo 28,7 centimetara od zida u 4K rezoluciji i više od osam miliona piksela na ekranu dijagonale od čak 100 inča, što je oko 254 centimetara.

Zahvaljujući X-Fusion ™ izvoru laserskog svetla plave boje, slike su oštre, svetle i prikazane u pravim bojama, upravo onako kako je režiser zamišljao da ih vidite. Visoki dinamični raspon, odnosno HDR, otvara čitav novi spektar boja i kontrasta što omogućuje da uživate u slici sa neverovatnom dubinom i bogatim detaljima. Dodatno, tu je i Smooth motion tehnologija koja beleži svaki trenutak pokreta slike, one se smenjuju brzo i tečno, čak deset puta brže od OLED-a.

Kvalitet zvuka će vas oduševiti jer Dolbi ATMOS ugrađeni zvučnici pružaju 30W vrhunskih zvučnih performansi. Pojedinačni zvukovi dopiru iz svih pravaca, čak i odozgo, kako bi ispunili sobu jasnoćom, bogatstvom, detaljima i dubinom, baš kao u stvarnom životu.

Važno je reći da je laserski TV ujedno i pametni TV, omogučavajući uživanje u popularnim aplikacijama kao što su Netflix, YouTube i Prime Video, a u ponudi je i dodatnih 200 globalnih i 60 regionalnih.

Da li isto možete da postignete sa projektorom?

Kada govorimo o kućnom bioskopu, mnogima prvo na pamet padne projektor. Ipak, lasersku tehnologiju odlikuje superiornost. Pre svega, zbog kvaliteta slike. Običan projektor nema 4K rezoluciju, zapravo ima običan kvalitet slike. Takođe, zauzima više prostora, a između zida i gledalaca ne sme se ništa nalaziti, što je mana. Laser TV ima ugrađenu zvučnu kutiju, što nije slučaj sa standardnim projektorom.