U okviru događaja DreamHack Winter 2015, kompanije Lenovo  i Razer predstavile su prototip njihovog prvog desktop gejming računara koji će i zvanično biti predstavljen na konferenciji Consumer Electronics Show® 2016. Dve kompanije objavile su da će zajedno brendirati i plasirati Razer ediciju Lenovo Y serije računara. Na taj način, ova saradnja objediniće proizvodne i distributivne sposobnosti kompanije Lenovo, najboljeg svetskog proizvođača računara, kao i naprednu tehnologiju i stručnost zaposlenih u kompaniji Razer, vodećoj svetskoj kompaniji kada su u pitanju povezani gejming uređaji i softverska gejming rešenja.

Današnji svet gejminga nudi korisnicima bogato i intenzivno iskustvo, zahvaljujući najnaprednijim grafičkim performansama, velikom procesorskom snagom, kao i perifernim uređajima napravljenim specijalno za video igrice. Lenovo će doprineti besprekornim dizajnom svojih uređaja kao i stručnošću svojih zaposlenih, dok će kompanija Razer doprineti poboljšanju intenziteta gejming iskustva. Svi uređaji u sklopu partnerstva kompanija Lenovo i Razer biće zajednički brendirani, i imaće futuristički izgled karakterističan za Lenovo Y seriju i prepoznatljive Razer elemente kao što je Chroma osvetljenje.

Kompanije Lenovo i Razer plasiraće ponudu Razer edicije Lenovo Y serije kako kroz globalne prodajne kanale tako i kroz posebne gejmerske zajednice. Pored toga, obe kompanije trenutno rade pojačanim snagama kako bi razvile nove tehnologije koje će doprineti poboljšanju igračkog iskustva.

Partnerstvo kompanija Lenovo i Razer podrazumevaće proizvodnju nekoliko novih uređaja inovativnog dizajna, kao i mogućnost za međusobnu saradnju prodajnih kanala ove dve kompanije.

lenovo
lenovo

„Veoma smo srećni što ćemo sarađivati sa kompanijom kao što je Razer, i na taj način iskoristiti sve prednosti ovog partnerstva da korisnicima obezbedimo bolje i intenzivnije gejming iskustvo“, izjavio je Viktor Rios (Victor Rios), potpredsednik i generalni menadžer jedinice za PC računare i gajming i industrijska rešenja u kompaniji Lenovo. „Ovo partnerstvo predstavlja komibnaciju naše inženjerske ekspertize, dizajna i globalnog dometa i iskustva koje kompanija Razer ima u svetu gejminga. Smatramo da je ovo partnerstvo samo prvi korak ka našem cilju, a to je proizvodnja najboljih PC gejming računara i pružanje novog iskustva našim korisnicima”.

Jedan od osnivača i izvršni direktor kompanije Razer, Min Lijang Tan (Min-Liang Tan), izjavio je: „Ovo partnerstvo otvara nove mogućnosti za napredak u svetu gejminga kreiranjem vrhunskih i inovativnih gejming uređaja. Kompanija Lenovo je najbolji svetski proizvođač PC računara, dok je kompanija Razer najprepoznatljiviji brend u gejming zajednici. Zajedno imamo dovoljno znanja, strasti i operativnih mogućnosti da gejming zajednici širom sveta obezbedimo nove i inovativne uređaje za intenzivnije iskustvo“.