Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) predstavila je svoj prvi računarski stik, Lenovo™ ideacentre™ Stick 300. Dizajniran za upotrebu kod kuće i van nje, novi džepni računarski stik je dovoljno snažan za zabavu i pretraživanje interneta, a u isto vreme, pristupačan je onima koji već imaju PC uređaj, tako da mogu da opravdaju povlasticu posedovanja drugog ili trećeg mobilnog PC uređaja. Džepni prenosni računar ideacentre™ Stick 300 proširuje doživljaj mobilnih računarskih uređaja, kao i opciju za zdravorazumske kupce. Može biti upotrebljivan kod kuće, u studentskom domu ili kancelariji, dok u isto vreme nudi prenosivost i pogodnost za putnike.

lenovo stick

Sa pristupačnom cenom od $129, ova plug and play tehnologija može da transformiše bilo koji HDMI kompatibilan TV ili monitor u potpuno funkcionalan Windows PC uređaj. ideacentre™ Stick 300 ne izgleda kao klasični kompjuter, ali funkcioniše kao jedan od njih kada mu bivaju dodati bežična tastatura od 2.4GHz i miš.

 

Zamislite da TV, koji dobijete u iznajmljenoj sobi na odmoru, pretvorite u pametni multimedijalni centar, koji vam omogućava da gledate filmove, obavljate video razgovore ili sređujete poslovna dokumenta. Pretvorite prašnjavi monitor iz sobe za goste u kućni uređaj sa internetom ili u kućni bioskop.

Proglašen za „mini verziju” tradicionalnih PC uređaja, džepni ideacentre™ Stick 300 je tanak samo 15 mm, sadrži Intel® Atom™ Procesor Z3735F, 2G memorije i 32G prostora za skladištenje. Dostupan je sa Windows 8.1 platformom, a moći će da bude nadograđen na Windows 10 od 29. jula. Potpuno opremljen sa WiFi i Bluetooth 4.0, ideacentre™ Stick 300 omogućava povezivanje koje Vam je potrebno u bilo kojem trenutku.

 

 

„Izašli smo u susret potrebama putnika, poslovnih ljudi i porodica i shvatili da bi potpuno prenosivo i pristupačno rešenje bilo od koristi svim korisnicima, “ izjavio je gospodin Jun Ouyang, potpredsednik i generalni menadžer tima Worldwide Desktop and Visuals Business, PC Grupe. „Naš cilj sa proizvodom ideacentre™ Stick 300 jeste da pružimo korisnicima osećaj slobode i povećane mobilnosti, dok smeštamo ozbiljan uređaj u malo pakovanje”.

 

Lenovo™ ideacentre™ Stick 300 će biti dostupan na  www.lenovo.com, a u prodavnicama će biti u julu. Cene polaze od $129.

1Cene ne obuhvataju poreze i troškove slanja i mogu biti promenjene bez obaveštenja, jer su vezane za specifične uslove. Cene kod preprodavaca mogu varirati. Cena ne uključuje sve dodatke koji se reklamiraju. Datumi dostupnosti proizvoda u prodavnicama mogu varirati zavisno od lokacije i proizvodi mogu biti dostupni samo u odabranim radnjama. Sve ponude zavise od dostupnosti. Lenovo zadržava pravo da menja ponudu proizvoda i specifikacije u bilo kojem trenutku bez upozorenja.