Lenovolenovo

Open Gaming Alliance (OGA), neprofitna trgovinska asocijacija koja je fokusirana na industriju video igrica, objavila je da je kompanija Lenovo, svetski lider u proizvodnji PC računara, najnovija kompanija koja je postala njen korporativni član. Lenovo se pridružio drugim industrijskim liderima, među kojima su Intel, Dell/Alienware, Logitech, Razer, Unity i Webroot, kako bi podržao napore OGA asocijacije da obezbedi liderstvo i poslovne prilike, i kako bi podstakao napredak i raznovrsnost u okviru eko-sistema video igrica.

Lenovo Thinkpad 10
Lenovo Thinkpad 10

Asocijacija Open Gaming Alliance je nedavno objavila svoj godišnji izveštaj Pinnacle research u kojem je izvršena analiza industrijskih prihoda i trendova. Kao uvod u ovogodišnju E3 Expo konferenciju, organizacija je takođe najavila nekoliko novih inicijativa uključujući nove nivoe članstva; nove AR/VR, Softver i „Cloud Gaming“ interesne grupe; kao i značajno proširenje podrške za nezavisne kreatore video igrica.

 

„S obzirom na to da gejmeri nastavljaju da doprinose razvoju PC računara širom sveta, jako smo zadovoljni što smo se pridružili OGA asocijaciji i eko-sistemu video igrica kako bismo identifikovali prilike i najbolje poslovne prakse kod drugih industrijskih proizvođača i uticajnih ličnosti”, izjavio je Dilip Batija (Dilip Bhatia), podpredsednik marketing sektora jedinice za PC računare i preduzeća u kompaniji Lenovo. „Ove jeseni, korisnicima ćemo predstaviti novu uzbudljivu seriju vrhunskih desktop računara i laptopova za igranje video igrica koji će ga podići na jedan novi nivo”.

 

Asocijacija Open Gaming Alliance pruža svojim industrijskim članovima niz resursa, od istraživanja i smernica za pozitivnu poslovnu praksu do marketing podrške i povezivanja sa najvećim posredničkim i hardverskim snabdevačima i proizvođačima. Od alijanse za video igrice na PC računarima, koja je bila njena prvobitna svrha prilikom osnivanja 2008. godine, ova organizacija se razvila do te mere da sada pokriva različite platforme i operativne sisteme, pri čemu i dalje radi na svom prvobitnom cilju, a to je jačanje i promovisanje zajednice svih platformi za video igrice kroz jedinstven i zajednički glas.

 

„Kompanija Lenovo je vodeći snabdevač PC računara i najveći snabdevač mobilnih telefona na značajnom kineskom tržištu”, izjavio je Dru Džonston (Drew Johnston), predsednik OGA asocijacije. „Ne možete da govorite o njima kao gejming platformama a da ne uključite Lenovo. Radujemo se vrednim informacijama koje će nam Lenovo obezbediti, kao i njihovoj pomoći u prenošenju znanja i saveta našim članovima kako bi bili uspešni”.