Lenovo

Ove godine, kompanija Lenovo slavi Dan planete Zemlje osvrćući se na svoj kontinuirani napredak u ispunjavanju svojih obećanja povodom održivosti životne sredine i ciljeve koje je postavila za budućnost.

Nakon što je ispunila i premašila ciljeve smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte u periodu od 2010. do 2020. godine, kompanija Lenovo se pridružila Science Based Targets inicijativi i postavila ambiciozne ciljeve za narednih deset godina kako bi smanjila emisiju gasova sa efektom staklene bašte kroz svoje poslovanje i lanac vrednosti. Novi proaktivni ciljevi kompanije podrazumevaju planove za smanjenje emisije gasova staklene bašte do 2030. godine kroz smanjivanje emisije opsega 1 i 2 za pola. Zahvaljujući ciljevima koji se baziraju na nauci, aktivnosti kompanije Lenovo će neupitno doprineti cilju Ujedinjenih nacija da ograniče globalno zagrevanje na 1,5 stepeni celzijusa.

“Imamo odgovornost prema zainteresovanim stranama da napredujemo u oblasti naše posvećenosti klimatskim promenama, imamo pozitivan socijalni uticaj u zajednicama u kojima poslujemo, i budemo uzorni korporativni građanin kroz svoje etičko ponašanje”, rekao je Rob Taylor, direktor kompanije Lenovo za poslove iz oblasti zaštite životne sredine. “Kompanija Lenovo je i dalje fokusirana na izgradnju svetlije budućnosti kroz proizvode, rešenja i usluge koje nudi i svoju predanost pružanju snažnih praksi u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i upravljanja (ESG).”

Kao kompanija u kojoj je zaposleno 63.000 ljudi širom sveta, ESG programi kompanije Lenovo su imali izuzetno značajan uticaj kroz različite oblasti poslovanja, uključujući:

  • Godišnje korišćenje 8 miliona kilograma reciklirane plastike u čak 66 različitih linija proizvoda
  • Eliminisanje preko 3,100 tona otpada kroz inkorporaciju kompostabilne šećerne trske i bambusa od 2008. godine
  • Smanjenje potrošnje ambalaže za 560 tona samo u 2019/2020 fiskalnoj godini
  • Priključivanje UN’s CEO Water Mandate koaliciji u cilju unapređenja upravljanja vodama i smanjenja vodenog stresa do 2050. godine
  • Završetak solarnih projekata u objektima kompanije Lenovo u Mursvilu i Vajtsetu, u Severnoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama, i u Hefeju i Vuhanu, u Kini 2020. godine

“Ove godine, Dan planete Zemlje važniji je nego ikada pre jer je pandemija otkrila koliko smo svi međusobno povezani i istakla je uticaj koji imamo na planetu”, rekla je Mary Jacques, direktorka poslova za zaštitu životne sredine i visa članica inženjerskog osoblja u kompaniji Lenovo. “U kompaniji Lenovo ćemo nastaviti da tražimo mogućnosti za korišćenje pametnije tehnologije u cilju pokretanja značajnih poboljšanja životne sredine, kako unutar tako i izvan našeg poslovanja, i unapređenja pozitivnog globalnog uticaja.”

Saznajte više o održivim inicijativama kompanije Lenovo u najnovijem ESG izveštaju, uključujući njene  ciljeve za smanjenje emisije gasova staklene bašte do 2030. godine koji su u skladu sa Science Based Targets inicijativom.