Lenovo Legion Y720

Kompanija Lenovo predstavila je nove uređaje na ovogodišnjem CES sajmu. Lenovo je demonstrirao svoju posvećenost ka kreiranju inovativnih proizvoda, napravljenih sa ciljem da zadovolje najrazličitije potrebe korisnika, kako u privatnom tako i u korporativnom okruženju.

Spajanje poslovnog i korisničkog iskustva

Vrhunsko računarsko iskustvo uz novu ThinkPad X1 porodicu

Nova generacija ThinkPad X1 uređaja donosi nove inovacije i odgovara na sve zahteve korisnika, pri čemu smanjuje granice između privatnog i poslovnog korišćenja PC računara.

 

Nova verzija ThinkPad X1 Carbon laptopa predstavlja najlakši 14-inčni poslovni laptop1, čija je ukupna težina samo 1,13 kg. Uz povećan kapacitet baterije i do 15 sati rada*, X1 Carbon sada ima i ThunderboltTM 3 portove, kao i opcije za super brzo povezivanje uz LTE-A Wireless WAN i WIFI CERTIFIED WiGigTM, za superiorne performanse. Nova verzija takođe ima poboljšane bezbednosne opcije koje štite korisnike od sajber kriminalaca. Čitač otiska prsta sa specijalnim čipom za biometrijsku obradu poboljšava i pojednostavljuje proces pokretanja računara, u kombinaciji sa infracrvenom kamerom za prepoznavanje lica.

Nova ThinkPad X1 Yoga je izuzetno fleksibilna i jednostavno se prilagođava potrebama korisnika, pri čemu im obezbeđuje neverovatne boje na 14-inčnom laptopu sa OLED ekranu. Novi ThinkPad X1 Tablet takođe nastavlja da oduševljava svojom lakoćom i modularnošću. Ovaj uređaj ima jedinstvene module koji obezbeđuju dodatni kapacitet baterije i do 5 sati rada*, a integrisani projektor olakšava korisnicima da se zabave i prezentuju šta žele.

Integracija poslovnih i privatnih obaveza uz Miix 720

 

Novi Miix 720 Windows® „2 u 1“ uređaj poseduje sve karakteristike neophodne za bolji rad, uz oštri 12-inčni QHD+ ekran, preciznu tastaturu, 7. generaciju Intel® Core™ i7 procesora i Thunderbolt™ 3, najbrži dostupan port za PC računare.2 Jednostavnim uklanjanjem tastature, uređaj se pretvara u tablet i spreman je za korišćenje u pokretu. U kombinaciji sa Lenovo Active Pen 2,3 Miix 720 je idealan za hvatanje beležaka ili „oživljavanje“ kreativnih ideja.

 

Kada je vreme za opuštanje, integrisana kamera sa Windows Hello™ sistemom za prepoznavanje lica omogućuje jednostavno pokretanje uređaja i uživanje u serijama ili filmovima. Uz držač koji se može rotirati do 150 stepeni, korisnici jednostavno mogu da podese ugao za gledanje, u kom god položaju da se nalaze.

 

1 Zasnovano na internet pretrazi svih dostupnih proizvoda u trenutku nastanka ovog saopštenja

2 Thunderbolt FAQ: https://thunderbolttechnology.net/tech/faq

3 Lenovo Active Pen 2 se prodaje zasebno i njena dostupnost može varirati u zavisnosti od države.

 

Novi gejming brend – Lenovo Legion

Kako bi zadovoljila sve veće potrebe gejmerske zajednice, kompanija Lenovo je predstavila novi gejming brend, Lenovo Legion, čiji je cilj da gejmerskoj zajednici obezbedi nove uređaje i iskustvo koji će podstaći njihovu strast za video igrama. U sklopu novog Lenovo Legion brenda, kompanija je predstavila dva gejming laptopa: Lenovo Legion Y720 i Lenovo Legion Y520.

 

Ova dva gejming laptopa namenjena su i umerenim i zahtevnim gejmerima, pri čemu su opremljeni najnovijom tehnologijom koja će im omogućiti da maksimalno uživaju u gejming iskustvu. Lenovo Legion laptopovi opremljeni su NVIDIA® grafikom, Dolby Atmos® audio sistemom, kao i 7. generacijom Intel® Core™ i7 procesora. Nova gejming serija kompanije Lenovo obezbediće korisnicima superiorno iskustvo i novu generaciju specijalizovanih gejming uređaja.

 

Poboljšano iskustvo pametnih i povezanih uređaja

 

Jednostavno upravljanje pametnim uređajima

Nakon opsežnog istraživanja o potrebama i zahtevima korisnika, kompanija Lenovo kreirala je Lenovo Smart Assistant, novog digitalnog ličnog asistenta sa Amazon Alexa glasovnom kontrolom. Kreiran u saradnji sa kompanijom Amazon, elegantno dizajniran Lenovo Smart Assistant prepoznaje glasnovne komande korisnika kako bi pretraživao internet, puštao muziku, kreirao liste, podsetnike i drugo. Lenovo Smart Assistant je takođe kreiran tako da može da upravlja Lenovo pametnim kućnim uređajima, kao i određenim uređajima trećih strana.

 

Lenovo Smart Storage, koji se nalazi u ponudi kompanije Lenovo kada su u pitanju pametni kućni uređaji, predstavlja rešenje za bezbedno skladištenje podataka, uz kapacitet od čak 6TB1, bežični pristup i mogućnost za sinhronizaciju sa drugim uređajima. Kreiran da bude bezbedan i da omogući P2P (peer-to-peer) pristup skladištenim podacima, kao što su fotografije, muzika i dokumenti, Lenovo Smart Storage korisnicima obezbeđuje jednostavno i brzo upravljanje podacima i fajlovima. Njegov integrisan softver za prepoznavanje lice može da organizuje sve fotografije na osnovu lica koja se nalaze na njima, i to sa velikom preciznošću.

Preuzimanje kontrole uz Lenovo 500 Multimedia Controller

Uzimajući u obzir sve veće prisustvo pametnih televizora u domaćinstvima, kompanija Lenovo je kreirala Lenovo 500 Multimedia Controller, savremenu tastaturu i miša koji staju u dlan ruke i drastično menjaju način na koji se korisnici povezuju na PC računare i pametne uređaje. Ovaj inovativni uređaj predstavlja ideju kako bi kompaktan HID (Human Interface Device) uređaj trebalo da izgleda i funkcioniše. Površina tastature može da se duplira, pa tako korisnici mogu da kucaju kao po pravoj tastaturi, ili da kontrolišu uređaj pomoću poreta prstiju, kao na touchpad-u.

 

1Pravi kapacitet je manji i varira u zavisnosti od brojnih faktora, kao što je formatiranje, kreitanje particija, operativni sistem i drugi faktori koji koriste deo ovog kapaciteta. Kapacitet se može promeniti nakon objavljivanja paketa za ažuriranje softvera.

 

 

AR/VR iskustvo uz Phab 2 Pro aplikacije

Prvi pametni telefon sa Tango™ tehnologijom, Lenovo Phab 2 Pro, sada je dostupan u radnjama širom sveta. Lenovo Phab 2 Pro omogućuje jedinstveno mobilno AR iskustvo za korisnike pametnih telefona širom sveta. Lenovo Phab 2 Pro nudi optimalno Tango iskustvo za niz novih aplikacija. Kako bi iskoristio Tango tehnologiju, Lenovo Phab 2 Pro je opremljen senzorima koji registruju 250.000 merenja u sekundi. Aplikacije koje koriste ovu tehnologiju sada stvaraju niz novih AR i VR iskustava u oblasti šopinga, video igara, dizajna enterijera i obrazovanja. Neke od tih aplikacija su iStaging, Matterport i Hot Wheels Track Builder. Saznajte više o novim aplikacijama za Tango tehnologiju na sledećem linku.

Cene i dostupnost

 

  • ThinkPad X1 Carbon imaće početnu cenu od 1.349 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine.
  • ThinkPad X1 Yoga imaće početnu cenu od 1.499 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine.
  • ThinkPad X1 Tablet imaće početnu cenu od 949 američkih dolara, i biće dostupan početkom marta 2017. godine.
  • Miix 720 (sa tastaturom) imaće početnu cenu od 999,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom aprila 2017. godine.
  • Lenovo Legion Y720 Laptop imaće početnu cenu od 1.399,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom aprila 2017. godine.
  • Lenovo Legion Y520 Laptop imaće početnu cenu od 899,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom februara 2017. godine.
  • Lenovo Smart Assistant imaće početnu cenu od 129,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom maja 2017. godine.
  • Lenovo Smart Storage imaće početnu cenu od 139,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom maja 2017. godine.
  • Lenovo 500 Multimedia Controller imaće početnu cenu od 54,99 američkih dolara, i biće dostupan početkom marta 2017. godine.