Lenovolenovo

Lenovo je danas, na VMworld konferenciji, predstavio niz ISV softverskih rešenja namenjenih malim i srednjim preduzećima, uključujući Red Hat OpenStack i VMware Software Defined data centar. Ova nova moćna rešenja će pomoći korisnicima da poboljšaju performanse i olakšaju primenu zahtevnih usluga kao što su cloud, big data baze , ali i aplikacije koje koriste veliku količinu podataka. Današnji poslovni korisnici u potrazi su za najnovijom tehnologijom kako bi povećali fleksibilnost svojih preduzeća. Prema rezultatima nedavnog istraživanja koje je sprovela kompanija Lenovo, očekuje se da će preduzeća udvostručiti broj cloud aplikacija i skladištenja u narednih nekoliko godina. Upravljanje kompleksnom cloud virtualizacijom i korišćenje big data baza podataka radi podsticanja rasta prihoda će predstavljati značajnu prednost, kako za mala tako i za velika preduzeća.

lenovo

Lenovo Cloud rešenja


Nova i ažurirana cloud rešenja kompanije Lenovo su kreirana tako da pomognu korisnicima da uspostave jednostavne i efikasne cloud platforme. Red Hat Enterprise Linux OpenStack platforma, zajedno sa Lenovo System x3650/x3550 M5 i ThinkServer RD650/RD550 rack serverima obezbeđuje performanse, skalabilnost i sigurnost koji su neophodni kako bi se ostvarila konkurentska prednost i kako bi se osigurale maksimalne performanse za cloud aplikacije koje su neophodne za poslovanje kompanije.

„Otvoreno, hibridno cloud rešenje je kritično za novu generaciju poslovnih IT rešenja, a open-source tehnologije se koriste kao temelji za inovacije u svetu poslovnog računarstva”, izjavio je Džim Toton (Jim Totton), potpredsednik i generalni menadžer jedinice za poslovne platforme u kompaniji Red Hat. „U tom smislu, zadovoljni smo što smo proširili našu saradnju sa kompanijom Lenovo kako bi smo korisnicima pružili najnovija open-source rešenja, kao što su Red Hat Enterprise Linux i Red Hat Enterprise Linux OpenStack platforma, kao dodatak hardveru kompanije Lenovo. Zajedno ćemo obezbediti sigurne, pouzdane i fleksibilne platforme za poslovne IT sisteme, bilo da se one nalaze na hardveru, virtuelnim mašinama ili hibridnim cloud rešenjima.”

 

Cloud Reference Architecture kompanije Lenovo za VMware Software Defined data centar omogućuje pristupačnu i interoperabilnu cloud arhitekturu pomoću koje će se upravljati svim virtuelnim radnim zadacima preduzeća. Lenovo System x3650 M5 rack server, Lenovo networking i IBM Storwize V3700 skladišni sistem ostvaruju odlične rezultate na svim poljima. Kada je reč o virtualizaciji, performanse su 61 odsto bolje u odnosu na prethodne generacije.

 

Lenovo rešenja za baze podataka i big data
S obzirom da se, prema Cisco Visual Networking indeksu, očekuje da će se globalni IP saobraćaj utrostručiti u naredne četiri godine, rukovođenje skladištenjem i distribucijom velikih podataka će biti značajnije nego ikada do sada. Lenovo je i dalje posvećen svojim rešenjima za velike podatke sa ažuriranim Hadoop reference arhitekturama za kompanije Cloudera, MapR i IBM.  Ove testirane i integrisane referentne arhitekture pružaju najmoderniju tehnologiju kada su u pitanju veliki podaci uz pouzdanost i skalabilnost Lenovo System x3650 i x3550 M5 rack servera sa Intel Xeon E5-2600 V3 procesorima.

 

Kako podaci nastavljaju da rastu eksponencionalno, Lenovo je predstavio nova rešenja za baze podataka koja će pomoći korisnicima da promene svoje sfere poslovanja tako što će brzo iskoristiti moć podatka. Lenovo Database Configuration for EnterpriseDB Postgres Plus pruža kombinaciju Lenovo System x3850 X6 servera uz pouzdanost mainframe računara. Postgres Plus Advanced Server baza podataka zasnovana na open-source tehnologiji predstavlja ekonomično rešenje za baze podataka.

 

Lenovo Database Configuration za MongoDB bazu podataka kombinuje najpoznatiji NoSQL softver za baze podataka sa Lenovo System x3850 X6 serverom i pruža novi i napredni pristup računarstvu. Kombinacija pouzdanosti Lenovo System x3850 X6 servera i naprednih karakteristika MongoDB baze podataka omogućuje izvanredne sistemske performanse, dostupnost i pouzdanost, što rezultuje bržom obradom podataka i manjim zastojima tokom rada.

 

„Kompletan IT svet se menja velikom brzinom pri čemu preduzeća obrađuju više podataka i saobraćaja nego ikada do sada”, zjavio je Mikael Žebel (Michael Gebele), potpredsednik sektora za razvoj globalnih sistema poslovne jedinice za poslovna rešenja u kompaniji Lenovo. „Posedovanje jednostavne i skalabilne infrastrukture hibridnih data centara koja će podržati brojna rešenja nikada nije bilo od većeg značaja. Uz najbolje ISV partnere u svojoj klasi, Lenovo obezbeđuje tu fleksibilnu infrastrukturu koja služi kao temelj za data centre.”