Kompanija Lenovo  juče je na Gartner Data Center konferenciji u Las Vegasu predstavila nove uređaje iz hiper-povezane HX serije uređaja koje koriste Nutanix Acropolis i Prism softver. Idealni za virtuelne aplikacije, novi uređaji su kreirani sa ciljem da pojednostave infrastrukturu, smanje troškove podešavanja i upravljnja i poboljšaju pouzdanost serverske platforme. Napravljeni na x86 serverskoj platformi koja je proglašena za najpouzdaniju1 i u kombinaciji sa liderskom ulogom kompanije Nutanix, prema Gartner Magic Quadrant2, ovi zajednički kreirani uređaji pomoćiće korisnicima da se fokusiraju na veću efikasnost, mobilnost i skalabilnost, a da pri tome dobilju bolje rezultate za uložen novac.

Današnji data centri uglavnom imaju različite servere, operativne i skladišne sisteme, kao i hipervizore. IT menadžeri imaju komplikovan zadatak upravljanja ovim kompleksnim infrastrukturama, pri čemu moraju da vode računa o prvobitno ugrađenom hardveru i softveru. Uvođenje naredne generacije hiperpovezanih uređaja može drastično smanjiti kompleksonst ovih sistema, stvarajući dodatnu vrednost za korisnike u kratkom vremenskom periodu.

Lenovo Thinkcentre

Hiperpovezana rešenje iz Nutanix-a smanjuju ukupne troškove IT infrastrukture i do 60 odsto, prema oceni IDC-a. OD hiperpovezane HX serije uređaja kompanija Lenovo i Nutanix očekuje se značajna ušteda za korisnike usled pouzdanijeg hardvera i centralizovanog upravljanja softverom.

 

 

 

Kompanija će predstaviti tri modela koja će moći da se podese prema specifičnim potrebama:

 

  • Lenovo HX3500 je optimizovan za VDI i manja virtuelna opterećenja uključujući i-mejl, dokumentovanje i štampanje, veb server, middleware, manje baze podataka i udaljena kancelarijska okruženja.
  • Lenovo HX5500 je optimizovan za opterećenja serverske virtualizacije koja podrazumevaju veće zahteve kapaciteta kao što su Hadoop big data, serveri sa podacima, Splunk, i centralizovana konzola za oporavak od štete na udaljenim kancelarijskim okruženjima.
  • Lenovo HX7500 je optimizovan za baze podataka i druga I/O intenzivna radna opterećenja, uključujući MS SQL server, MS Exchange, SharePoint i Oracle RAC okruženja.

 

 

Jednostavna za podešavanje, sa konzolom za računanje, skladištenje i upravljanje na jednom mestu, Lenovo HX serija hiperpovezanih uređaja omogućuje korisnicima da pojednostave infrastrukturu data centra i efikasnije iskoriste svoje resurse. HX serija uređaja je veoma skalabilna i može se lako podešavati u skladu sa rastom vaših potreba.