Lenovo Vibe S1Lenovo Vibe S1

Kompanija Lenovo  predstavila je novi Lenovo VIBE S1 telefon na CES sajmu, i pokazala da je moguće napraviti kvalitetan pametni telefon koji može služiti i za zabavu, a čija cena je pristupačna.

Budući da korisnici mobilnih telefona ne mogu uvek imate savršeno osvetljenje za pravljenje fotografije, „selfi“ fotografije često imaju slabiji kvalitet kada su napravljene pod prigušenim svetlom. Zbog toga je kompanija Lenovo opremila svoj Lenovo VIBE S1 Lite sa prednjom kamerom od 8 MP i sočivom od 5 delova koje nije podložno distorciji slike, Sony senzorom, kao i ugrađenim blicom koji daje dodatno osvetljenje „selfi“ fotografijama. Ako želite da napravite grupnu fotografiju, panorama selfie opcija omogućuje vam da uhvatite širi kadar, a prisutan je i softver za finu obradu fotografija kako bi svi „učesnici“ mogli da dele fotografije na društvene mreže. Međutim, akcenat nije samo na „selfijima“. Telefon poseduje i zadnju PDAF kameru od 13 MP sa blicom, i na taj način omogućuje kreiranje kristalno čistih fotografija čak i u uslovima sa manje osvetljenja.

Kreiran za sve tipove multimedijalnog iskustva, Lenovo VIBE S1 opremljen je Full HD ekranom od 5 inča, kao i baterijom kapaciteta 2700mAh koja korisnicima omogućuje da reprodukuju muziku, filmove ili video klipove bez rizika da će se baterija istrošiti. Telefon je kreiran tako da može da izdrži istovremeno pokretanje različitih aplikacija, što korisnici i očekuju od ovog uređaja, zahvaljujući octa-core 64-bit MTK 6753 procesoru sa snagom od 1,3 GHz i LTE povezanošću. Pored toga, 16GB sistemske memorije, kao i mogućnost proširenja za dodatnih 32 GB preko microSD kartice, podrazumeva da će korisnici imati dovoljno mesta za skladištenje muzike, filmova, video-igrica i fotografija.

Lenovo VIBE S1 Lite ima lep dizajn koji mu daju metalni ram i ergonomski zakrivljen zadnji deo i biće dostupni u mat beloj i mat plavoj boji.