Lenovo Yoga 900s

Na međunarodnom CES sajmu, kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) predstavila je portfolio uređaja nove generacije: osam novih laptopova, desktop računara i monitora iz YOGA, ideapad i ideacentre linije koji unapređuju praktično svako računarsko iskustvo, bilo da je u pitanju posao, gejming ili zabava. Sa YOGA 900S konvertibilnim laptopom kao glavnim proizvodom, nova kolekcija nudi korisnicima prepoznatljiv dizajn i performanse, pri čemu poseduje izuzetnu mobilnost.

lenovo yoga

Najtanji konvertibilni laptop na svetu – YOGA 900S

YOGA 900S laptop je kreiran tako da bude neodoljivo tanak i znatno laganiji od prethodnih modela sa debljinom od samo 12,8 mm i težinom od 999 g, što mu omogućuju ugljenična vlakna od kojih je napravljen. Ovaj laptop sa Windows 10 operativnim sistemom omogućuje korisnicima i do 10,5 časova3 video repordukcije tako da ljudi koji često putuju mogu da ga spakuju u ručni prtljag i koriste ga na letu od Las Vegasa do Londona bez dodatnog punjenja. Prepoznatljive šarke na ovom konvertibilnom laptopu omogućuju korisnicima da ga koriste u četiri različita režima, a njegov Intel® Core™ m7 procesor obezbeđuje pouzdan rad, bilo da su u pitanju poslovni zadaci ili aktivnosti na društvenim mreža. Ovaj laptop pruža impozantno multimedijalno iskustvo zahvaljujući Dolby Audio™ Premium sistemu koji obezbeđuje kristalno čist zvuk, kao i opcionom QHD ekranu (2560×1440) koji pruža neverovatnu rezoluciju. Ovaj uređaj predstavlja novitet u YOGA porodici i pruža korisnicima dodatni izbor u vidu „touschscreen“ olovke, koja će olakšati kreiranje beležaka i surfovanje veb stranicama na Microsoft® Edge pretraživaču.

 

Lenovo Y gejming serija je pojačana novim ideapad Y900 računarom

Gejming svet doživljava pravu renesansu: analitičari predviđaju da će tržište do 2018. godine dostići vrednost od 35 milijardi američkih dolara, uglavnom zahvaljujući superiornoj grafici i procesorima, ali takođe i zbog neverovatnog uspona e-sportova i besplatnih igrica.4 Kako bi zadovoljila apetite gejmera, kompanija Lenovo predstavila je četiri noviteta u svojoj Y gejming seriji računara, pri čemu je akcenat bio na jakim performansama i mobilnosti. Gejmerima koji su često u pokretu će sigurno biti zanimljiv novi ideapad Y900, sa Windows® 10 operativnim sistemom, kreiran za intenzivno gejming iskustvo, bilo da ste kod kuće ili u pokretu. Korisnici če uživati u poboljšanim performansama, više procesorske snage i naprednijom grafikom pritiskom na „turbo“ taster. Uz quad core Intel Core i7 procesor šeste generacije kreiran za gejming računare, NVIDIA® GTX 980M grafiku i mehaničku osvetljenu tastaturu, ovaj 17-inčni laptop će bez problema pokrenuti i najzahtevnije video igrice.

 

ideacentre Y900 RE (Razer edicija) i prvi Lenovo Y27g zakrivljeni gejming monitor

Kompanija Lenovo sklopila je partnerstvo sa kompanijom Razer kako bi kreirala novu gejming tehnologiju uz prepoznatljivo Chroma osvetljenje. Proizvodi nastali ovom saradnjom obuhvataju ideacentre Y900 RE računar i Lenovo Y27g RE zakrivljeni gejming monitor. Ideacentre Y900 RE se jednostavno može nadograditi a korisnicima pruža podjednako dobre performanse kao Y900 desktop računar, pri čemu su novi računari opremljeni quad core Intel Core i7 procesorom šeste generacije i dvostrukom NVIDIA GTX 970 diskretnom grafikom. Ideacentre Y900 RE korisnicima pruža sve ove performanse pojačane prepoznatljivim stilom karakterističnim za Razer računare, kao što su Chroma tastatura i miš, ali i svetlosni efekti. Jednostavan za nadogradnju i održavanje, ideacentre Y900 RE ima polugu koja otvara bočni panel na računaru i prikazuje njegovu unutrašnjost. Kako bi omogućila gejmerima da u potpunosti uživaju u video-igricama, kompanija Lenovo kreirala je i prvi 27-inčni FHD VA zakrivljeni gejming računar. Y27g zakrivljeni gejming računar je jedan od prvih ovakvih gejming monmitora dostupnih na tržištu, ima 144 Hz refresh rate i vreme odgovora od 8 ms. Ovaj ekran takođe je dostupan i kao Razer edicija i opremljen je karakterističnim Chroma osvetljenjem.

ideacentre 610S: Kompaktan kućni računar sa projektorom

Ideacentre 610S ima određene inovacije koje će korisnicima omogućiti intenzivnije multimedijalno iskustvo. To je prvi kompaktan kućni računar na svetu koji dolazi sa opcionim bežičnim projektorom.2 Korisnici sada mogu da pretvore bilo koji zid u 100-inčno platno na kome mogu da prikazuju video-snimke ili fotografije sa porodičnih putovanja, a sve to sa malog i kompaktnog računara. Ovaj kompaktni Windows 10 računar jakih performansi pruža korisnicima identičnu funkcionalnost kao kod klasičnog desktop računara. Ideacentre 610S je opremljen šestom generacijom Intel Core i7 procesora koji mu omogućuju besprekoran rad, a NVIDIA GTX 750Ti grafika sa 2GB GDDR5, 16GB DDR4 memorije i do 2 TB skladišnog prostora omogućuju korisnicima da uživaju i u zahtevnim video igrama. Zahvaljujući jedinstvenom trougaonom obliku i metalnim detaljima, ovaj kompaktni računar može da se prilagodi praktično svakom enterijeru.

Moćni ideapad 700

I 15-inčni i 17-inčni ideapad 700 računari opremljeni su dodatnim karakteristikama i predstavljaju odličan kvalitet za uložen novac. Sa Windows 10 operativnim sistemom i šestom generacijom Intel Core i7 Standard Voltage procesorima koji obezbeđuju odlične performanse i utrošnju energije, NVIDIA GTX 950M grafikom, 1TB skladišnog prostora i opcionim JBL® stereo zvučnicima, ovaj računar karakterišu ozbiljne performanse.

 

Lagan i brz ideapad 710S

Za korisnike koji žele laganiji uređaj, 13-inčni ideapad 710S laptop opremljen je šestom generacijom Intel Core procesora i ima neverovatno kompaktan i mobilan dizajn, pri čemu je težak samo 1,16 kg a da to ne utiče na njegove performanse. Ne samo da u ponudi ima opcionu Intel Iris® grafiku i ultratanak ekran, ovaj laptop je veoma brz zbog njegovog SSD hard diska (do 256GB) koji omogućuje korisnicima da momentalno pokrenu aplikacije. Takođe, surfovanje internetom i pristup cloud sistemu znatno su olakšani uz WiFi konekciju koja podržava i do tri puta veću brzinu u odnosu na standardnu WiFi konekciju na ideapad 710S.5