Lenovo Z41, Z51, Ideapad 100

Lenovo  je danas predstavio tri nova laptop modela za potrošače na konferenciji TechWorld, prvom ekskluzivnom globalnom tehnološkom događaju ove kompanije u Pekingu. Novi modeli laptopova, Lenovo Z41, Lenovo Z51 i IdeaPad 100 svestrani su kao što su to i potrošači kompanije Lenovo.

Bilo da korisnici samo žele da kreiraju i modifikuju sadržaj, ili žele potpuno opremljeno multimedijalno iskustvo prilikom uživanja u muzici ili filmu, novi Lenovo Z41, Lenovo Z51 i Ideaad 100 modeli laptopova idealni su za korisnike koji cene jednostavan i funkcionalan dizajn.

Lenovo Z51
Lenovo Z51

 

Novi 14-inčni Lenovo Z41 i 15-inčnin Lenovo Z51 laptopovi predstavljaju i kućni sistem za zabavu i moćnu radnu stanicu. Sa neverovatnim Full HD prikazom, opcionom AMD diskretnom grafikom i Dolby® DS 1.0 Home Theater® Surround ozvučenjem koji pružaju kristalan zvuk i oštru sliku, oni su idealni za gledanje video snimaka, preuzimanje muzike i igranje igrica. Novi Lenovo Z41 i Lenovo Z51 modeli su opremljeni naprednom 802.11 a/c Wi-Fi tehnologijom koja im omogućuje i do tri puta[1] veću brzinu internet protoka u odnosu na obične laptopove i na taj način omogućuje brže surfovanje internetom, preuzimanje sadržaja i gledanje sadržaja uživo. Konstruisani tako da budu produktivni, novi laptopovi su opremljeni najnovijim Intel® CoreTM i7 procesorom sa memorijom za skladištenje od čak 1TB. Novi Lenovo Z51 i Lenovo Z41 modeli se ističu svojim prelepim bojama i dolaze u tamno crnoj, beloj i tamno crvenoj boji (za 14-inčni laptop).

Lenovo Z51

Novi Lenovo Z51 model takođe ima i opcionu Intel® RealSenseTM 3D kameru koja oživljava svet u 3D tehnologiji. Sa punom bojom od 1080p i dubinskim senzorom, revolucionarna 3D kamera omogućuje novom Lenovo Z51 modelu da ostvari dubinsku percepciju kao ljudsko oko. Korisnici mogu da skeniraju i štampaju objekte u 3D tehnologiji, igraju 3D igrice ili koriste pokrete telom da kontrolišu laptop. Potrošači takođe mogu da ostvare realnije iskustvo prilikom video razgovora tako što će promeniti pozadinu i deliti sadržaj.

Lenovo  IdeaPad 100

Kompanija Lenovo je napravila IdeaPad 100 laptop za potrošače kojima su neophodne samo najvažnije karakteristike, kao što je surfovanje internetom, kreiranje sadržaja i rukovanje listama. On je opremljen sa Intel® BayTrail-M N3540 procesorom, memorijom za skladištenje od 500GB i integrisanom Intel® grafikom koji će korisniku omogućiti brz rad procesora, dovoljno mesta za skladištenje i solidan displej. Novi IdeaPad 100 može da izdrži do 4 sata[2]  bez punjenja tako da korisnici mogu da rade, surfuju internetom, gledaju video snimke i bave se drugim aktivnostima uz minimalan prekid. Sa debljinom od samo 20,2 mm za 14-inčni i 22,6 mm za 15-inčni laptop, tanak i elegantan IdeaPad 100 sa klasičnim crnim elementima nimalo ne liči na neki osnovni model. Sa izuzetno prihvatljivom cenom od 249 dolara, novi IdeaPad 100 je pogodan za skoro svačiji budžet.