LG OLED

Kompanija LG je objavila finansijske rezultate za 2022. godinu, sa ukupnim prihodom od 83,5 biliona vona i operativnim profitom od 3,6 biliona vona. Ovo predstavlja najveći godišnji prihod u istoriji kompanije i skok od 12,9 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Rast prihoda kompanije u 2022. odražava veliku potražnju tržišta za vrhunskim kućnim aparatima i automobilskim delovima. Sedmu godinu zaredom, poslovna jedinica kompanije zadužena za kućne aparate beleži značajan rast. Pozitivnom trendu doprinela je velika potražnja automobilskih delova, koja je prvi put premašila 10 odsto ukupnog prihoda kompanije.

Ostvareni rekordi u prodaji odražavaju kontinuirani rast kompanije, iako su na profitabilnost uticali izazovni globalni ekonomski uslovi. Zahvaljujući jakim temeljima i kontinuiranom rastu, kompanija LG je uspela da postavi nove finansijske rekorde u 2022. godini.

LG se trudi da razvija inovativne proizvode koji odgovaraju potrebama kupaca i da ispunjava svoje ciljeve u pogledu profitabilnosti. Kompanija će nastaviti da se fokusira na razvoj kvalitetnih proizvoda i da se prilagođava potrebama tržišta, kako bi nastavila da ostvaruje uspeh i rast.