LG OLED televizoriLG OLED televizori

Ove nedelje na IFA sajmu u Berlinu, kompanija LG Electronics (LG) u saradnji sa emiterima televizijskog i drugog sadržaja, predstaviće televizor sa High Dinamic Range (HDR) tehnologijom. Vrhunac prezentacije biće emitovanje HDR sadržaja koji je pripremila britanska nacionalna stanica BBC na LG 4K OLED televizorima.

lg

Kompanija LG će prva na svetu prikazati HDR sadržaj putem Hibridnog emitovanja širokopojasne televizije, odnosno HbbTV 2.0 platforme na 4K OLED televizorima. Ovaj sadržaj će se prenositi uz pomoć Evropske radiodifuzne unije (EBU), koja će koristiti adaptivnu bitrate tehnologiju emitovanja, MPEG DASH, što omogućava prenos HDR sadržaja preko HTTP servera.

 

Kompanija LG će zajedno sa svojim partnerima prenositi HDR sadržaj putem satelita, koristeći satelitske sisteme kompanije SES ASTRA, jedne od svetskih lidera u oblasti pružanja usluga satelitskog emitovanja, koja pokriva 312 miliona domaćinstava širom sveta, od kojih čak 154 miliona u Evropi.

 

„Koristimo priliku da na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Evropi promovišemo HDR tehnologiju, idealnu za naše OLED televizore. Kao jedan od osnivača UHD alijanse, LG smatra da je partnerstvo sa vodećim medijskim kompanijama prioritet za unapređenje pozicije na HDR tržištu, kao i za pružanje kvalitetnog sadržaja svojim korisnicima“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Home Entertainment.

 

Posetioci LG štanda na IFA sajmu od 4. do 9. septembra, u Hali 18 u Messe Berlinu, imaće priliku da prisustvuju prikazivanju HDR sadržaja na OLED televizoru.