Kompanija LG Electronics (LG) dobila je prestižnu nagradu za inovaciju od lidera u automobilskoj industriji General Motorsa (GM) na dodeli nagrada za najbolje dobavljače u prethodnoj godini. Ovo je ujedno bila i prva virtuelna ceremonija automobilskog giganta. Među mnogobrojnim inovacijama, kompanija LG, zajedno sa sestrinskom kompanijom LG Display dobila je priznanje za revolucionarnu P-OLED tehnologiju koja se koristi u modelima Kadilak Escalade za 2021. godinu.

Tehnologija P-OLED u kokpitu Kadilak Escalade-a za 2021. godinu zaslužna je za impresivni kontrolni panel legendarnog terenca, ali je ujedno i prvenac naprednog rešenja za digitalne kokpite u komercijalnom vozilu.

Displej od 38 inča se sastoji od tri različita P-OLED ekrana, a najveći ima dijagonalu od 16.9 inča. Tri zakrivljena ekrana čine komandnu tablu koja će prikazivati sve osnovne podatke o vozilu, zajedno sa centralnim stalkom za audio i video prikaze, kao i jednostavnu navigaciju. Futuristička komandna tabla kompanije LG daje širok ugao prikaza, neuporedivu fleksibilnost dizajna i mnogo bolji interfejs između čoveka i mašine.

Ovogodišnjoj ceremoniji dodele nagrada prisustvovalo je više od 100 kompanija iz 15 zemalja koje su prepoznate kao glavni dobavljači GM-a, od čega je svega pet kompanija dobilo prestižnu nagradu za inovativnost. Kompanije LG Electronics i LG Display su pobrale pohvale za isporuku vrhunske automobilske tehnologije i delova koji će poboljšati performanse vozila i unaprediti iskustvo tokom vožnje.

Ovo je drugi put da kompanija LG osvaja nagrade na takmičenju za najboljeg dobavljača godine, jer je i 2016 dobila Overdrive nagradu, zajedno “Čast nam je da nas jedan ovakav lider u industriji kakav je General Motors vidi kao inovatore, i kompanija LG će se truditi da bude partner koji razume potrebe kupaca i razvija se u skladu sa tim“, rekao je Kim Jin-Young, predsednik odseka LG za komponente i rešenja u vozilima.

“GM i LG dele viziju da enterijer vozila kao najsavremeniji sistem treba da omogući vozačima da kućni komfor prenesu u vozilo.“ Kompanija LG Electronics nastavlja blisku saradnju sa GM na različitim poljima, a od 2015. godine je dobavljač 11 bitnih delova za glavno električno vozilo GM – Bolt EV, uključujući informaciono-zabavne sisteme, instrumentalne i pogonske komponente.