LG OLED televizori

Kompanija LG Electronics (LG) sklopila je globalno partnerstvo sa američkom kompanijom Blackdove kako bi priredila besprekorno uživanje u digitalnoj umetnosti korišćenjem naprednog LG signage ekrana. Integracijom softvera i odabranih dela iz Blackdove digitalne galerije i NFT (non-fungible token) platforme, kompanija LG je predstavila personalizovani ekran visokog kvaliteta, idealan za prikazivanje digitalne umetnosti, koja je trenutno u žiži interesovanja svetske umetničke scene.

Živopisni LG digitalni ekrani su idealni za umetničke instalacije, korporativne lobije, galerije, luksuzne rezidencije i druga javna mesta. Ono što izdvaja LG LED signage ekrane je njihova izuzetna fleksibilnost, jednostavna instalacija, jedinstven dizajn i slika vrhunskog kvaliteta sa rasponom rezolucija od Full HD (1,920 k 1,080) do 8K (7,680 k 4,320).

U ponudi od početka godine, dostupan na tržištima širom sveta, Blackdove softver za izložbu (curation software) može se kupiti zajedno sa LG LED signage proizvodima, uključujući LG MAGNIT, LG LED Bloc, LED All-in-One i fine pitch LED signage, kako bi omogućio pristup širokom dijapazonu digitalnih umetničkih dela. Kustosi kompanije Blackdove odabrali su neka od najpoznatijih dela savremenih umetnika, kao što su Jonathan McCabe, Kenneth Wayne, Meghan Cheng, Franck Lefebvre i Jamie Scott, kako bi obuhvatili mnoštvo tema i stilova za nove i stare generacije ljubitelja digitalne umetnosti.

„Kompanija LG prezadovoljna je novonastalim partnerstvom sa kompanijom Blackdove, jer pruža korisnicima LG LED signage ekrana jedinstvenim iskustvo“, rekao je Paik Ki-mun, viši potpredsednik i šef poslovne jedinice za informacione ekrane kompanije LG Business Solutions. „Očekujemo da će javnost veoma pozitivno reagovati na mogućnost transformacije LG LED signage ekrana u digitalna platna na zidovima luksuznih stambenih zgrada, korporativnih lobija, bolnica i maloprodaja.”

„Zahvalni smo što je jedna tako izuzetna kompanija, kao što je LG, prepoznala u nama pouzdane partnere“, rekao je Mark Bilings, izvršni direktor u kompaniji Blackdove. „Digitalna umetnost je prvi umetnički oblik u istoriji koji ceo svet može istovremeno da iskusi, što joj daje jedinstvenu privlačnost. Ovako se eksponencijalno povećava i kvantitet i raznovrsnost, što će umetnost, kao i vlasništvo nad umetničkim delima, učiniti univerzalno pristupačnijima”.