LG Highbrow

Kompanija LG Electronics (LG) i Highbrow, popularna obrazovna platforma za decu (bez reklama) biće dostupna korisnicima LG televizora on demand u 145 zemalja preko LG Content Store-a. Pametni LG televizori koji imaju webOS verzije od 4.0 naviše biće prvi koji će deci do 11 godina, roditeljima i vaspitačima pružiti širok izbor obrazovnih sadržaja koji odgovaraju uzrastu i potrebama svakog mladog učenika.

Aplikacija Highbrow nudi zanimljiv asortiman obrazovnih video klipova koji su pažljivo selektovani i prilagođeni uzrastu i interesovanju svakog učenika. Obimna biblioteka materijala sadrži preko 10.000 video zapisa, od prirodnih i društvenih nauka, matematike, muzike, umetnosti, učenje jezika i još mnogo toga. Da bi pružio originalan i zanimljiv sadržaj, Highbrow radi sa preko 200 globalnih stvaralaca, uključujući Pinkfong, poznatom po megahitu i spotu “Baby Shark“. Kao svetski priznata platforma za učenje preko interneta, Highbrow se već́ koristi u više od stotinu škola širom sveta.

Učenje na daljinu još uvek je aktuelno za veliki broj učenika, pa su televizori postali sastavni deo obrazovanja u mnogim zemljama. Sa više od deset obrazovnih aplikacija, LG televizori sa webOS sistemom omogućavaju mlađim učenicima pristup širokom izboru obrazovnih sadržaja, dok unapređeni pretraživač pruža jednostavno korisničko iskustvo za sve uzraste.

Opcija screen mirroring omogućava da na TV ekranu puštate sadržaje sa kompatibilnim pametnim telefonima, tabletima i računarima preko LG magičnog dodira (magic tap) koji je moguće instalirati na Android i IOS uređajima. Magični dodir dodatno omogućava NFC konekciju sa LG magičnim daljincem na svim modelima LG televizora za 2021 godinu, tako da učenici mogu preko slušalica čuju zvuk sa TV uređaja.

Zaštita vida gledalaca tokom učenja je jednako važna kao i pružanje izvanrednog kvaliteta slike, zbog čega su ekrani na svim OLED televizorima u 2021 sertifikovani od instituta TÜV Rheinland da ne proizvode treperenje slike, neprijatan odsjaj i nelagodnost prilikom gledanja, pa roditelji mogu da budu sigurni da zdravlje očiju njihovih mališana neće biti ugroženo.