LG Lifestyle TV

Na sajmu CES 2022, kompanija LG Electronics (LG) predstaviće svoju originalnu liniju Lifestyle TV-a, zamišljenu i razvijenu za današnji način života koji je usredsređen na dom. Nudeći maksimalnu raznovrsnost, elegantnu prostornu integraciju i pogodnije načine da se stvari obave, LG-jevi Lifestyle televizori pomažu da se dom transformiše u kancelariju, teretanu, galeriju, radionicu ili centar za zabavu, istovremeno usavršavajući dekor i čineći svakodnevni život prijatnijim.

LG Objet TV (model 65Art90) i LG StanbyME (model 27Art10) predstavljaju dve inovacije TV ekrana dizajniranog na inovativan način kako bi pružile novu vrednost i korisničko iskustvo. Svojim oblikom i funkcionalnošću, ovi prepoznatljivi proizvodi su savršeno rešenje za današnje multifunkcionalne domove, gde su rad, učenje, zabava i opuštanje deo svakodnevnice.

LG Objet TV asocira na platno i uklapa u svaku prostoriju sa svojim minimalističkim stilom i suptilnom upotrebom neutralnih boja donoseći sofisticiranost i vizuelnu harmoniju u bilo koji unutrašnji prostor. LG Objet TV prilagođava se različitim potrebama korisnika jednostavnim pritiskom na dugme na LG daljinskom upravljaču tako što se podiže ili spušta presvlaka od tkanine kako gledalac želi. Presvlaka se može spustiti kako bi se otkrila puna površina ekrana za maksimalno iskustvo gledanja ili delimično se iskoristiti da se delimično pokrije ekran kako bi se video samo odabrani izbor funkcija. U režimu punog prikaza, 65-inčni OLED evo panel, a i napredni procesor nude zadivljujuće iskustvo gledanja čime sadržaj bilo kog žanra oživljava sa živopisnim, preciznim izrazom boja i izuzetnim kontrastom.

Zajedno sa slikom vrhunskog kvaliteta, premium TV ima 80W, 4.2-kanalni zvučni sistem koji isporučuje zvuk kao u bioskopu kako bi se osiguralo potpuno uživanje gledaoca. Kada je podešen na linijski prikaz, televizor može da pomogne korisnicima da budu u toku pomoću opcije Date & Clock, da se transformiše u praktičan audio plejer u podešavanju muzike ili da prikaže kolekciju ekskluzivnih slika sa temom prostora i prirode kada je podešen na opciju Galerija.

LG Objet TV ima presvlaku od tkanine koja ga izdvaja od svih drugih televizora na tržištu, a proizveo ga je danski tekstilni inovator “Kvadrat”. Tri dostupne boje – Kvadrat Beige, Kvadrat Redwood, Kvadrat Green – pažljivo su odabrane zbog svoje sposobnosti da se uklope u široku paletu boja i sa nizom različitih dizajna enterijera.

Instalacija je kao i dizajn samog Objet TV-a elegantna i jednostavna. Tanak, ali čvrst, televizor je dizajniran da se postavi uz zid pod blagim uglom do 5 stepeni, baš kao što se umetnost prikazuje u modernoj galeriji. Sistem ramova sa kablovima televizora olakšava povezivanje spoljnih uređaja kao što su kablovski set-top boks ili konzola za igru, a da pritom zadrži čiste, savremene linije. Televizor se čak može postaviti u ravni sa zidom za maksimalnu integraciju sa životnim prostorom.

Druga inovacija u novoj liniji LG Lifestyle TV-a je LG StanbyME. Idealan je pratilac za današnje navike gledanja TV-a. Bežični TV ekran sa ugrađenom baterijom pričvršćenom na pokretno postolje sa skrivenim točkovima, omogućava tri sata gledanja programa pre punjenja. LG StanbyME se lako može premeštati iz sobe u prostoriju za vrhunsku slobodu gledanja, njegov ekran od 27 inča je idealne veličine ne samo za filmove, TV emisije i striming video sadržaja, već i za video konferencije sa porodicom i kolegama i gledanje onlajn predavanja.

LG StanbyME svojim ergonomskim dizajnom nudi udobnost  gledanja bez premca. Ekran se može okretati, naginjati i rotirati dok je u pejzažnoj i portretnoj orijentaciji. Visina se može podesiti, omogućavajući gledaocu da prilagodi položaj prema potrebi korišćenja, obezbeđujući optimalnu udobnost kada ležite u krevetu, kuvate u kuhinji ili se izležavate na sofi u dnevnoj sobi.

Strimovanje sadržaja na LG StanbyME je lako zahvaljujući Mobile Screen Mirroring-u koji besprekorno funkcioniše sa najnovijim Android i iOS pametnim telefonima i NFC-om. Postolje koje se može ukloniti omogućava gledaocu da postavi telefon na LG StanbyME za brzo i bezbedno rešenje za video pozive, onlajn časove i strimovanje sadržaja. Korisnici takođe mogu da povežu svoje laptopove ili računare sa LG StanbyME putem žične (USB, HDMI) ili internet mreže.

Intuitivne opcije upravljanja uključujući daljinsko prepoznavanje, dodir i prepoznavanje pokreta i pružaju još veću upotrebljivost LG StanbyME. Korisnički interfejs, dizajniran posebno za ovaj proizvod, je drugačiji od bilo kog TV korisničkog interfejsa i prilagođen je ličnom iskustvu gledanja. Kao i njegov srodni  Lifestyle TV, LG StanbyME ima sveden, moderan dizajn koji dopunjuje širok dijapazon enterijera. Sa zadnjom presvlakom obloženom teksturom tkaninom i završnom obradom u ekskluzivnoj čistoj bež boji, televizor unosi topao i prirodan osećaj u svaki prostor. Kada se ne koristi kao TV, LG StanbyME može pomoći u podizanju raspoloženja prikazivanjem prelepih umetničkih dela, fotografija ili kalendara sa satom.

Budite među prvima koji će videti ove Lifestyle televizore kompanije LG na CES 2022 tako što ćete posetiti www.LG.com/CES2022 4. januara u 08:00 PST.