LG OLED TV

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je u Seulu novu globalnu liniju televizora za 2018. godinu sa nizom novih OLED i SUPER UHD modela.

Kompanija je predstavila televizore inovativnih karakteristika sa ekskluzivnom ThinQ® tehnologijom veštačke inteligencije (AI) i naprednim α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom, uz pomoć kojih će kompanija dodatno učvrstiti lidersku poziciju na rastućem svetskom tržištu. Prognozira se da će se ove godine prodati 2,5 miliona proizvoda u poređenju sa 1,6 miliona prodatih tokom 2017. godine.

Lansiranjem deset novih modela OLED televizora sa funkcijama veštačke inteligencije, uključujući W8, G8, E8, C8 i B8, kompanija LG je potvrdila reputaciju pionira kada je u pitanju  OLED tehnologija. Nova linija sadrži televizore različitog dizajna, pa su predstavljeni modeli sa Picture-on-Wall (model 77/65W8), One Glass Screen (model 65G8), Picture-on-Glass (model 65/55E8) i Cinema Screen (modeli 77/65/55C8 i 65/55B8) dizajnom. Veličine ekrana kreću se od 55 do 77 inča. Dodatno, devet SUPER UHD televizora sa funkcijama veštačke inteligencije (model SK95, SK85 i SK80) dostupni su u veličinama od 49 do 75 inča.

Sa α (Alpha) 9 inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće OLED modele W8, G8, E8 i C8, gledaoci će uživati u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenom nivou crne boje, koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Sa Dolbi Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, ovogodišnji LG televizori će potrošačima pružiti impresivno iskustvo gledanja.

Predstavljenu novu liniju SUPER UHD televizora sa funkcijom veštačke inteligencije pokreće moćni α (Alpha) 7 inteligentni procesor koji se nalazi i u modelu B8. U kombinaciji sa Nano Cell tehnologijom i FALD pozadinskim osvetljenjem, LG SUPER UHD televizori sa funkcijama veštačke inteligencije nude najnapredniji kvalitet slike LCD ekrana s dubljom crnom, poboljšanim renderingom slike, detaljima senke i tačnim bojama iz najšireg ugla gledanja. Da bi upotpunili već unapređeno iskustvo gledanja, novi SUPER UHD televizori podržavaju Dolbi Atmos za impresivno audio-vizuelno iskustvo.

Uz pomoć integrisanih funkcija veštačke inteligencije, korisnici LG televizora mogu izdavati glasovne komande putem daljinskog upravljača i koristiti izuzetno praktične funkcije napredne tehnologije glasovnog asistenta. Funkcija obrade prirodnog jezika (NLP) omogućava inteligentnu glasovnu kontrolu i komunikaciju koja se zasniva na ekskluzivnoj LG Deep ThinQ® platformi. Televizori kompanije LG sa ThinQ® tehnologijom veštačke inteligencije  podržavaju usluge bazirane na elektronskom vodiču programa (EPG) za pružanje informacija u realnom vremenu i pretragu kanala koji nude željeni sadržaj. LG ThinQ® integrisan u najnoviju liniju pametnih televizora kompanije nudi poboljšano interaktivno iskustvo. Televizori koji sadrže ovu platformu mogu funkcionisati i kao čvorišta pametnog doma, te pristupati drugim pametnim uređajima kao što su robotski usisivači, klima uređaji i prečišćavači vazduha, pametni zvučnici i mnogi drugi uređaji koji se povezuju na televizor putem bežične mreže ili Bluetooth-a*.

LG televizori sa OLED i SUPER UHD tehnologijom za 2018. godinu poseduju Cinema HDR funkciju koja obećava bioskopsko iskustvo kod kuće. Dodatno, svi modeli imaju podršku za Advanced HDR od Technicolor-a, što je u skladu sa reputacijom kompanije LG da podržava glavne HDR formate, počev od Dolbi Vision-a do HDR10 i HLG-a (hybrid log-gamma).