LG Nanocell televizori

Ako ste se uželeli stadiona, navijanja sa tribina i pravog sportskog uživanja, postoje televizori koji će vam verno preneti svaki detalj tako da se iz udobnosti doma osećate kao da ste u loži

Za one prave zaljubljenike u sport, ova godina nije bila najbolja, jer nije bilo takmičenja, utakmica, a samim tim ni onog pravog istinskog navijanja. No ipak, poslednjih meseci se mnogobrojna domaća i međunarodna sportska dešavanja u različitim sportovima vraćaju na stadione, ali bez publike. Iako se čini da će proći još neko vreme pre nego što se vratimo na tribine da uživo bodrimo naše timove i omiljene igrače, ipak ne treba očajavati! Ako već fizički ne možemo da idemo na stadione, postoji način kako da verno sportsku atmosferu i takmičarski duh prenesemo u naše dnevne boravke. Potrebno je samo da imamo odgovarajući televizor i pravo navijanje može da počne.

Tehnologija video prikaza je u poslednjoj deceniji neverovatno napredovala i ono što je ranije bilo moguće samo u bioskopskim salama sada je dostupno svima. Kablovski operateri se utrkuju da ponude kanale koji omogućavaju HD, FULL HD, ULTRA HD, 4K ili čak 8K rezoluciju, ali to vam ništa neće značiti ukoliko nemate odgovarajući modele televizora koji mogu da podrže visoke rezolucije.

Televizori kompanije LG su sa razlogom jedni od najprodavanijih na brojnim tržištima. Protekle godine su posebno zapaženi modeli NanoCell i OLED serija. Kvalitet slike na OLED televizorima je idealan za sve ljubitelje filmova zbog živopisnih boja, beskrajnog kontrasta i savršene crne. Ove godine su se na tržištu pojavilo nekoliko novih LG OLED modela sa jedinstvenim dizajnom – CX, GX, ZX i WX. Svi modeli, nezavisno od veličine, imaju veoma tanko kućište čija debljina ne prelazi 30 milimetra što omogućava da se TV uređaj savršeno uklopi u svaki enterijer.

Komanija LG je ove godine otišla korak dalje sa pametnim tehnologija što najbolje dokazuje prisustvo Alpha 9 Gen 3 procesora u naprednijim modelima, koji automatski podese sliku u zavisnosti od sadržaja koji gledate. Ukoliko želite da se oprobate u virtuelnim sportovima preko igračkih konzola, ovogodišnji LG OLED modeli su omogućili kompatibilnost sa NVIDIA G-SYNC na svim TV uređajima, što ubrzava vreme odziva i osvežavanja slike prilikom igranja (refresh rate) od neverovatnih 120Hz, što garantuje da ćete uživati u sportskim i drugim igrama.

Ipak, ako preferirate pravi sport u odnosu na virtuelni i televizor češće koristite da biste pratili sportska dešavanja, onda su LG NanoCell modeli bolje rešenje. Napredniji modeli iz Nano serije, poput LG NANO813NA od 65 inča sa Quad Core 4K procesorom, poseduju funkciju Pure Colors koja pruža autentične, živopisne boje iz svakog ugla uz neverovatnu oštrinu prikaza, tako da lopta neće izgledati zamagljeno u brzim pokretima, čak i u sportovima gde je izuzetno mala, poput tenisa. Kompanija LG se oduvek brinula da korisnici sa osetljivim vidom mogu jednako da uživaju u punoj lepoti video prikaza, zbog čega su NanoCell televizori dobili sertifikat „Bez fotobiološke LED opasnosti” od organizacije Underwriters Laboratories (UL), što osigurava da oči gledalaca budu zaštićene od emisije štetne svetlosti. Kvalitetnu sliku mora pratiti i kvalitetan audio doživljaj, pa NanoCell modeli unapređuju 2.0 ch u bogatiji, virtuelni 4.0 ch zvuk, a povezivanjem dva bluetooth zvučnika možete da kreirate potpuni surround efekat.

Gledanje utakmice na NanoCell televizorima ostavlja utisak da sedite u privatnoj loži ili na trenerskoj klupi, jer pruža vrhunski zvuk i savršen pregled dešavanja uz najsitnije detalje, da ne govorimo o tome što je moguće videti kakvog je raspoloženja sudija, kome je izgužvan dres, šare na fubalskoj lopti pa čak i kapljice znoja na licima igrača. Za prave navijače, osim neprevaziđenog kvaliteta slike i zvuka, tu su i korisne funkcije poput Sports Alert preko koje možete da pratite rezultate i dešavanja u velikom broju sportskih liga širom sveta.

Dok se ne vratimo na tribine, LG NanoCell televizori će biti najbolja, a mnogima i trajna zamena za praćenje sportskih dešavanja, jer će svaka utakmica izgledati i zvučati spektakularno, kao da lično učestvujete u svakom trenutku. Jedino šta NanoCell televizori ne mogu promeniti je konačan rezultat i eventualno loše suđenje, ali sasvim sigurno da su broj jedan kada je reč o postavljaju trendova i predstavljanju novih, inovativne tehnologije i standarde video prikaza. Ostaje nam da sa nestrpljenjem iščekujemo šta nas čeka sledeće sezone.