LG WashTower

Kolekcija je deo #CareForWhatYouWear kampanje, nove inicijative koja pomaže potrošačima da postignu održivost garderobe

Kompanija LG Electronics (LG), u saradnji sa NET-A-PORTER, vodećim onlajn luksuznim modnim prodavcem, ponudiće ograničenu seriju ekološki proizvedene garderobe od visokokvalitetnih prirodnih materijala napravljenih da traju godinama. Inicijativa je deo kampanje #CareForWhatYouWear kompanije LG, koja je stalno posvećena smanjenju karbonskog otiska svojih proizvoda radi bolje budućnosti.

Kampanja je poziv potrošačima da pomognu u borbi protiv otpada od odeće, tako što će smanjiti oštećenja tkanine odgovarajućim načinom pranja1 i ističe ekološke prednosti kupovine trajne, ekološke odeće, promenu namene odevnih predmeta i ustupanje neželjene garderobe onima koji će je nositi i ceniti. Sa tim ciljem, LG i NET-A-PORTER udružili su se sa tri brenda posvećenih održivosti u modi: Mara Hoffman, Le Kasha i Bondi Born, da bi stvarali modu koristeći stopostotno dugotrajne materijale koji dozvoljavaju mašinsko pranje i lako se mogu održavati bez hemijskog čišćenja.

Kolekcije u vidu „modnih kapsula“ biće dostupne isključivo na NET-A-PORTER-u i deo su platforme NET SUSTAIN koja je dizajnirana da pomogne potrošačima da proizvode manje otpada i učestvuju u smanjenju globalnog problema modnog otpada, koji po proceni Svetskog ekonomskog foruma, države košta 400 milijardi dolara svake godine2.

Prošle godine kompanija LG pokrenula je i svoju Zero Carbon inicijativu, kojom se obavezala da će do 2030. godine dostići nultu emisiju ugljen-dioksida u svojim delovanjima na globalnom nivou. Kao vodeći brend na svetu kada je reč o rešenjima za negu odeće, kompanija LG zna dosta o efikasnosti pranja veša i održavanju tkanina. Koristeći trio za napredno održavanje odeće – mašinu za pranje veša sa AI DD™, mašinu za sušenje veša DUAL Inverter Heat Pump i Styler – kupci mogu produžiti životni vek svoje omiljene odeće pri tome umanjujući štetni uticaj na planetu kroz efikasnije korišćenje električne energije.3

„Kao svetski lider na polju rešenja za održavanje odeće imamo odgovornost kada je u pitanju ekološka održivost i partnerstvo sa NET-A-PORTER eksponencijalno povećava naš kredibilitet,” ističe Dan Song, Predsednik Home Appliance & Air Solution kompanije. „Kroz inovativne proizvode i inicijative LG demonstrira svoju duboku posvećenost poboljšanju sveta i obezbeđivanju dobrog života sada i u budućnosti“.