Kompanija LG Electronics (LG) je obeležila Svetski dan zaštite životne sredine plasirajući 360 video sadržaj sa najvećim svetskim znamenitostima poput Kipa slobode, Ajfelovog tornja, Crvenog trga, Kineskog zida, Sidnejske opere i Palate Čhandokun (Changdeokgung) i na taj način uticala na podizanje svesti o značaju svetske baštine koja je pod zaštitom UNESCO-a. Zahvaljujući fleksibilnosti LG 360 CAM kamere, dvominutni 360 video materijal prikazuje čuvene znamenitosti iz svakog ugla i ujedno poziva sve gledaoce da budu aktivniji i angažovaniji u zaštiti prirodnog nasleđa koje ih okružuje.

Svetski dan zaštite životne sredine koji se obeležava petog juna, jedan je od najznačajnijih dana koje je ustanovila organizacija Ujedinjene nacije, kako bi podstakla podizanje svesti o značaju zaštite naše životne sredine. Zaposleni u kompaniji LG širom sveta, učestvovali su u različitim volonterskim akcijama kako bi pokazali solidarnost sa ciljevima Svetskog dana zaštite životne sredine postavljenih još 2010. godine.

 

Neverovatna moć video materijala kreirana pod uglom od 360 stepeni prikazuje gledaocima sadržaj, koji je izvan okvira njihovih uređaja i pruža uzbudljiv pogled u budućnost interaktivnog sadržaja. Slike i video materijali kreirani 360 kamerom šire se na društvenim mrežama velikom brzinom, što dokazuje i izveštaj koji je plasirao Facebook koji navodi da je od trenutka od kada je mreža počela da podržava 360 format postavljeno preko dvadeset hiljada video snimaka, uz stotine novih koji se objavljuju svakog dana.

 

LG 360 CAM kamera poseduje dve kamere od 13 MP pomoću kojih korisnik može da kreira fotografije i video materijal iz svih uglova. Kompaktna i prenosiva, ova kamera poseduje izuzetno visoku rezoluciju slike, dok njena interna baterija kapaciteta 1,200mAh, omogućava kreiranje i do 70 minuta video sadržaja.

 

„Svetski dan zaštite životne sredine predstavlja vreme kada bi trebalo svi udruženo da zaštitimo ono što je zaista važno. Koristeći ove napredne uređaje kako bismo zabeležili svetski poznate znamenitosti iz svakog ugla, nastojimo da inspirišemo građane da čuvaju ova prirodna bogatstva za generacije koje dolaze“, izjavio je Lee Choong-hak, izvršni potpredsednik i rukovodilac odeljenja za poslovnu podršku u kompaniji LG.