LG Ginisov rekord

Kompanija LG Electronics (LG) postavila je novi Ginisov rekord, kreirajući najveću sliku za čiju su izradu korišćene isključivo sijalice! Ideja je bila da se kroz ovu sliku, na inovativan i kreativan način, pokaže izuzetan nivo energetske efikasnosti koji nudi LG Centum System™ frižider. Ukupno 18.072 fluorescentne sijalice različitih boja upotrebljeno je za stvaranje instalacije džinovskih dimenzija (12m x 9,6 m), koja ilustruje LG Centum System frižider. Ovo umetničko delo zasenilo je dosadašnji rekord od 11.022 sijalice, postavljen 2014.

Za sat vremena, koliko su sijalice svetlele u okviru instalacije, upotrebljeno je 198,8 kWh električne energije, što je jednako količini koju za godinu dana uštedi Centum System frižider sa A+++ -20% rejtingom električne efikasnosti, u odnosu na modele sa A+- rejtingom. To je približno ista količina struje koja bi se iskoristila kada bismo svakodnevno tokom godinu dana usisavali pet i po sati ili kada bismo pola sata svakog dana koristili fen, i to čitavih osamnaest godina! Ove cifre zasnovane su na minimumu električne energije koji troši LG GBB60 serija za ostvarivanje A+ i A+++-20% rejtinga električne efikasnosti (zasnovano na Regulativi EU Br. 1060/2010).

LG je svoju ideju sprovela u delo uz pomoć umetnika za izradu mozaika, Serža Bela, i umetničke grupe Everyware, koji su zajednički osmislili i stvorili instalaciju za 48 sati.

Ova instalacija od sijalica drugi je Ginisov rekord ostvaren uz pomoć Centum System proizvoda. Naime, kompanija LG je u aprilu ove godine demonstrirala stabilnost svoje mašine za veš, kada je neometano izgrađena najviša kula od karata na svetu dok je mašina radila pri broju obrtaja od 1.000 RPM.