LG za Veretnik

Kompanija LG Electronics (LG) je zajedno sa  Fondacijom Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine donirala tokom svečanog otvaranja Božićnog Bazara u tržnom centru Delta City dva televizora Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju „Veternik“ iz Novog Sada. Kompanija je u okviru manifestacije „24 sata elegancije“ uručila ukupno deset televizora Fondaciji, koja je donela odluku kome će uređaji biti donirani.

Među mnogobrojnim partnerima Fondacije koji se bave rešavanjem problema ugrožene dece, starih i raseljenih lica i pomaganjem zdravstvenih i kulturnih ustanova, odabrano je sedam institucija kojima su televizori najpotrebniji. Prvi uređaj u okviru donacije Princeza Katarina je prošle nedelje uručila Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, zajedno sa visokofrekventnim respiratorom sa oscilujućim ventilatorom. Nadalje će televizori sukcesivno biti uručeni Kliničkom centru Srbije (Odeljenje za dečiju neurologiju), kao i Sigurnim kućama za žene žrtve nasilja u Novom Sadu i Kragujevcu, a još po dva televizora  biće dodeljena i Humanitarnoj organizaciji „Dečje Srce“ i Domu za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“.

„Ponosni smo što ćemo u susret Novoj godini uspeti da ulepšamo praznične dane onima kojima je osmeh najpotrebniji. Kako je najveći deo ustanova odabranih za uručenje donacije posvećen deci, posebno nas raduje što ćemo obradovati brojne mališane“, rekao je Predrag Todorović, direktor predstavništva kompanije LG Electronics za Srbiju i Crnu Goru.