LG OLED televizori

Petu godinu zaredom, OLED televizor kompanije LG Electronics (LG) proglašen je za najbolji premium televizor u Evropi, po mišljenju Evropskog udruženja za zvuk i sliku (European Imaging and Sound Association – EISA). EISA nagrade dodeljuju se svake godine, a pobednike biraju stručnjaci iz 50 multimedijalnih magazina iz 20 zemalja Evrope, koji uređaje ocenjuju na osnovu njihovih tehničkih mogućnosti, dizajna i inovativnosti.

 

Kao dobitnik nagrade u kategoriji High-End TV, sudije su LG SIGNATURE OLED (model 65G6) opisale kao „pravo remek-delo“, čija ih je savršena slika, ali i najtamnija crna boja potpuno impresionirala. Takođe, sudije su dodatno pohvalile ovaj televizor jer podržava napredne HDR 10 i Dolby Vision™ tehnologije slike.

 

„Čast nam je što smo petu godinu zaredom osvojili najprestižniju EISA nagradu, a svaka nova nagrada znači nam jednako koliko i prethodna“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Ovo priznanje predstavlja potvrdu našeg čvrstog uverenja da je LG SIGNATURE OLED televizor zaista pravi inženjerski podvig, zahvaljujući svojoj jasnoj slici i revolucionarnom dizajnu koji oduzima dah“.

 

Još jedan televizor kompanije LG, UH770V SUPER UHD TV, osvojio je nagradu u kategoriji European Smart TV za impresivan kvalitet slike, ali i intuitivni korisnički interfejs webOS 3.0. Osim televizora, i LG G5 smart telefon dobio je nagradu European Mobile Innovation, zbog svog jedinstvenog modularnog dizajna i kućišta koje je u potpunosti izrađeno od metala.