CES 2020

Asocijacija potrošačkih tehnologija (CTA®) odala je priznanje kompaniji LG Electronics (LG) za revolucionarne inovacije u tehnologiji i dizajnu nizom CES 2021 nagrada za inovaciju. U prvom redu su dve nagrade u kategoriji ‘Najbolji u Inovacijama‘ za tehnologiju u LG OLED TV uređajima i LG InstaView® Door-in-Door® frižiderima. Pored ove dve glavne nagrade, kompanija LG će dobiti još desetine CES nagrada za inovaciju, što je najveći broj osvojenih priznanja za kompaniju LG na ovoj manifestaciji .

CES 2021 obeležava osmu uzastopnu godinu kada su LG OLED televizori, bežični sound bar zvučnici, kućni aparati, vrhunski pametni telefoni i još mnogo proizvoda dobili CES nagrade za inovaciju, zvanično priznanje u industriji za najinovativnije proizvode predstavljene na CES-u, globalnoj pozornici za inovacije.

CES Najbolji u Inovacijama: OLED TV tehnologija ponovo je nagrađena CES nagradom‘Najbolji u Inovacijama‘, ovog puta u kategoriji igara. Kompanija LG, kao neprikosnoveni lider u OLED televizorima, omogućila je neprevaziđeno iskustvo kućne zabave, pružajući najdublju crnu, najrealnije boje i beskrajan kontrast. Po prvi put su LG kućni aparati dobili nagradu CES ‘Najbolji u Inovacijama‘ za tehnologiju korišćenu u LG InstaView Door-in-Door frižiderima koja je prva omogućila korisnicima da vide šta se nalazi unutra, bez potrebe da otvaraju vrata, sve dok se hrana održava svežom, postižući savršenu ravnotežu između forme i funkcije. Frižider je opremljen i inovativnom tehnologijom prepoznavanja glasa, tako da glasovno možete otvoriti vrata sa punim rukama namirnica.

LG uređaji za kućnu zabavu: Posebno se ističu najnoviji LG proizvodi za zabavu, uključujući LG OLED, LG NanoCell, NEXSTGEN televizori i TONE Free slušalice. Više detalja o nagrađenim proizvodima iz ove kategorije biće objavljeni na CES 2021 u januaru.

LG kućni aparati: Nekoliko kučnih aparata predvođenih LG InstaView Door-in-Door frižiderima će osvojiti nagrade na CES 2021, kao što su WashTower™ uređaj koji sadrži mašinu za pranje i sušenje veša u jednom, zauzima duplo manje prostora, a mnogo više veša može da opere i osuši. Zatim LG CordZeroThinQ usisivač, kao i drugi aparati za veš i kvalitet vazduha uključujući PuriCare prečišćivač za ličnu upotrebu koji se nosi preko lica.

LG mobilni telefoni: Revolucionarni LG WING, prvi 5G telefon sa savitljivim ekranima predvodi više CES nagrada u kategotiji za mobilne telefone. LG WING ima P-OLED FullVision edge-to-edge ekran od 6.8 inča koji može da se savije 90 stepeni kako bi se otkrio drugi OLED ekran od 3.9 inča. Ovo je prvi pametni telefon, u okviru LG Explorer projekta, koji pruža  ubedljio, novo iskustvo sa više ekrana na najnovijim 5G mrežama. Model LG VELVET je takođe dobio nagradu, jer ima OLED Cinematic FullVision ekran od 6.8 inča, raznovrsne kamere i moćnu 5G brzinu, a uz to je i veoma povoljan.

LG poslovna rešenja: Inovacije LG poslovnih rešenja prepoznate su na CES 2021 i priznanja su dobili proizvodi koji su idealni i za posao i za igru. Popularni UltraGear i UltraWide monitori su dobili priznanja CES 2021, kao i LG gram 17 laptop i CineBeam Laser 4K projektor.

CES nagrade za inovaciju: Ova priznanja se dodeljuju jedanput godišnje na takmičenju u produkciji CTA (Asocijacija potrošačkih tehnologija) gde se odaju priznanja vrhunskom dizajnu i inžinjeringu potrošačkih proizvoda u 28 kategorija. Elitni panel sudija, koji čine industrijski stručnjaci, članovi medija, dizajneri, inženjeri i mnogi drugi, pregledalo je prijave na osnovu inženjerskih kvaliteta, estetike i dizajna, funkcionalnosti i privlačnosti kod potrošača.

Kompletna lista LG CES 2021 nagrada za inovacije biće objavljena zajedno sa LG CES konferencijom za štampu najavljenu za 08:00 ujutru 11. januara 2021 po lokalnom vremenu. Konferenciju je moguće pratiti na web prezentaciji CES-a. Lideri u industriji i zvezde u usponu okupiće se virtuelno od 11. do 14. januara kako bi predvodili buduće inovacije koje pokreću tehnološku industriju u stalnom razvoju. Prvi potpuno digitalni CES 2021 biće platforma za lansiranje proizvoda, povezivanje sa globalnim brendovima i definisanje budućnosti industrije, omogućavajući tehnološkoj zajednici da bezbedno podeli ideje i predstavi proizvode koji će oblikovati našu budućnost.