LG gejming monitor

Kompanija LG Electronics (LG), svetski lider u proizvodnji 4K OLED televizora, predstaviće četiri nova modela sledeće nedelje na IFA sajmu u Berlinu. Među njima će biti modeli sa HDR tehnologijom i ekranima dijagonala 65 i 55 inča (modeli 65/55EF9500 i 55EG9200), kao i zakrivljeni OLED televizor (model 55EG9100). Dva EF9500 modela poseduju prvi ravan OLED ekran u 4K rezoluciji, dok će se 55EG9200 i 55EG9100 modeli lako uklopiti u svaki enterijer, sa neverovatnih 4,8 mm debljine. Proširenom ponudom OLED televizora za ovu godinu, koja obuhvata devet modela različitih rezolucija i vrsta ramova, kompanija LG još jednom je dokazala svoju posvećenost kreiranju izvanrednih proizvoda koji će korisnicima pružiti najbolje iskustvo gledanja.

Tehnologija OLED ekrana kompanije LG, koja je lider u ovoj industriji, omogućava prikazivanje savršenih boja, naročito kada je u pitanju crna. To je ono što OLED tehnologiju čini idealnom za prikaz HDR sadržaja, jer samo OLED paneli mogu da prikazuju potpuno crnu boju, što omogućava da svetle boje izgledaju još impresivnije.

lg-ultra-hd-televizor

Poboljšanja koja je uvela kompanija LG se ne zaustavljaju ovde, pa je čak i dizajn unapređen. Teško je poverovati da televizor može biti ovako tanak, a modeli EG9200 i EG9100 izgledaju neverovatno, jer su tanji čak i od bilo kog smart telefona na tržištu. Svetlucajuće, providno postolje, izuzetno tanak okvir, kao i varijante televizora sa zakrivljenim i ravnim ekranom, čine ove uređaje savršenim izborom za svaku prostoriju.

 

Svi LG 4K OLED televizori poseduju webOS 2.0, jedinstvenu smart TV platformu kompanije LG. Zahvaljujući poboljšanim korisničkim interfejsom i naprednim funkcijama, webOS 2.0 olakšava upravljanje, navigaciju i pristup omiljenom sadržaju. Kako bi besprekornu 4K OLED sliku pratio kvalitet zvuka bez premca, televizori sadrže zvučnike Harman/Kardon, kompanije koja je lider u audio industriji.

 

„Svako ko bude video naše najnovije televizore na ovogodišnjem IFA sajmu, neće imati ni trunku sumnje da se HDR i OLED tehnologije savršeno dopunjuju. Naša proširena ponuda 4K OLED televizora dokazaće potrošačima da je OLED tehnologija budućnost, kao i da će kompanija LG vladati tržištem televizora nove generacije”, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Home Entertainment.

Novi LG 4K OLED televizori biće dostupni krajem avgusta u Nemačkoj, Koreji, SAD i Velikoj Britaniji, a u narednih nekoliko meseci i na drugim tržištima. Posetioci LG štanda na IFA sajmu od 4. do 9. septembra, u Hali 18 u Messe Berlinu, imaće priliku da se i sami uvere u kvalitet novih OLED televizora.