LG veš mašine

Miris sveže opranog veša uvek je na listama omiljenih, pored arome kafe i tek pečenog hleba. Ipak, naša očekivanja od mašine za veš mnogo su veća od toga da zadovolji čulo mirisa. Podrazumeva se da rublje mora biti besprekorno čisto, bez previše nabora od centrifuge. Osim toga, danas kada je higijena važnija nego ikada, ne samo zbog pandemije, nego i zbog alergija koje su u porastu, želimo veš koji je i „mikroskopski čist“.

Inovativne tehnologije omogućile su da svi ovi zahtevi budu  ispunjeni, a ceo proces pranja jednostavniji i ekonomičniji. Mnoge od njih primenjene su kod LG veš mašina novije generacije i zato kada krenete u potragu za novim uređajem dobro obratite pažnju na detalje specifikacije, jer ove tehnologije zaista prave razliku.

LG veš mašine sa Steam +™  tehnologijom koriste snagu vodene pare čije je delovanje višestruko. Nežna prema tkanini, a nemilosrdna prema prljavštini, para u kombinovanom delovanju s vodom podiže temperaturu i opušta vlakna, pa ona brže upijaju vodu i otpuštaju prljavštinu. Deterdžent se brže i bolje rastvara, što utiče na efikasnost. Pored toga, para omekšava tkaninu i ispravlja nabore pri pokretima centrifuge, smanjujući gužvanje za 30% u poređenju sa uobičajenim mašinskim pranjem. I na kraju, ali najvažnije za ljude koji pate od alergija, u ciklusu Allergy Care para dezinfikuje tkanine eliminišući 99,9% čestica koje mogu da izazovu alergiju ili probleme sa disajnim putevima. Najmlađim članovima porodice prilagođena je LG „Baby steam care“ tehnologija koja uklanja ostatke praška i iz najsitnijih rubova.

Elegantnog dizajna i skladnih dimenzija čak i kod modela kapaciteta od 10 kilograma, LG veš mašine odlikuje i niz drugih inovacija. Revolucionarna TurboWash360™ tehnologija značajno smanjuje trajanje pranja, štedi električnu energiju i omogućava detaljno čišćenje odeće. 3D mlaznice u četiri smera pokrivaju svaki milimetar veša ispuštajući vodu maksimalnom snagom, čime se deterdžent ispira u potpunosti. Na taj način, osim što se potrošnja energije smanjuje za 28 odsto, pa tako i računi za struju, proces temeljnog pranja  je smanjen na svega 39 minuta.

Zahvaljujući LG ekspertizi, pametni uređaji sve više postaju deo naše svakodnevice. Na primer, tehnologija AI DD™ zasnovana na veštačkoj inteligenciji prepoznaje vrstu veša i njemu prilagođava program. Ne samo da detektuje težinu, već registruje i mekoću tkanine i samostalno bira optimalne pokrete bubnja. To postiže u saradnji sa 6 Motion Direct Drive tehnologijom koja koristi kombinaciju 6 različitih posebno prilagođenih pokreta bubnja shodno tipu odeće kako bi se sačuvao kvalitet i smanjilo gužvanje.

Pametna je i ThinQ™ tehnologija, koja  omogućava da pranjem veša upravljate ili da ga nadzirete sa bilo kojeg mesta, u svakom trenutku. Možete da pratite potrošnju struje ili da preuzimate čitav spektar novih ciklusa pranja.

Sve navedene funkcije naći ćete i kod modela kombinovane mašine za pranje i sušenje Eco Hibrid F4DV710S2SE. Sa kapacitetom od čak 10,5 kilograma za pranje i 7 kilograma ukoliko program uključuje sušenje, ovaj uređaj je pravi spas za višečlane porodice. Gomile prljavog veša postaju prošlost, a ukućanima ostaje više slobodnog vremena. Ekološko unapređenje donosi EcoHybrid tehnologija vazdušnog sušenja koja u zavisnosti od odabranog režima štedi vodu ili skraćuje ciklus sušenja, smanjujući potrošnju struje.

Sa brojnim naprednim karakteristikama, mašine nove generacije svakako će vam pojednostaviti i ubrzati kućni posao koji ne spada u omiljene, a zadovoljiće i sve ostale zahteve u pogledu čistoće, čuvanja kvaliteta odeće, kao i utroška struje i vode. Ne propustite priliku da LG mašine sa tehnologijom vodene pare i kombinovane modele za pranje i sušenje kupite do kraja oktobra sa 5 godina garancije.