IoT

Kompanija LG se pridružila Upravnom odboru Alijanse za standarde umrežavanja globalnoj organizaciji koja se fokusira na razvoj i promociju univerzalnih otvorenih standarda za povezivanje uređaja (Internet of things – IoT).

Kao svetski lider na tržištu kućnih aparata i član promoter Upravnog odbora Alijanse, kompanija LG donosi ovoj organizaciji brojne ekspertize i obilje iskustva, kada je reč o pametnom domaćinstvu i komunikacionim tehnologijama. Novoimenovani članovi Upravnog odbora su: Don Williams, iz centralnog odseka za strategiju i dr. Sang Kim, iz centralnog odseka za tehnologiju, kompanije LG.

Svojom odgovornijom ulogom u okviru Alijanse, kompanija LG planira da aktivno učestvuje u razvoju i standardizaciji otvorene IoT platforme Alijanse za povezivanje pametnih kućnih uređaja – Matter i bude predvodnik u proširenju ekosistema pametnog domaćinstva.

“Učešćem u radu Alijanse, demonstriramo našu potpunu posvećenost u kreiranju povezanije budućnosti”, izjavio je Dr. Kim Byoung-hoon, CTO i izvršni potpredsednik kompanije LG Electronics. “Usvajanjem i podrškom Matter platforme, biće omogućeno međusobno povezivanje brojnih pametnih proizvoda, uključujući televizore, kućne aparate i IoT uređaje i senzore, i to na sigurniji i lakši način. Nastavićemo da isporučujemo inovativno korisničko iskustvo i doprinosimo evoluciji pametnog domaćinstva’’.

Matter, standard komunikacije za kućne tehnologije koji se bazira na internet protokolu (IP), pomaže u kreiranju otvorenog pametnog kućnog okruženja, u kojem proizvodi različitih proizvođača mogu međusobno da komuniciraju i dele podatke, poslavši na taj način u istoriju poteškoće sa kompatibilnošću uređaja.

LG ima za cilj da pruži podršku za Matter na svim svojim pametnim platformama koje poboljšavaju praktičnost, uključujući LG ThinQ aplikaciju za pametno domaćinstvo i webOS™, platformu za pametne televizore.. Pored benefita za korisnike LG uređaja, prihvatanje Matter platforme takođe će ojačati celokupnu konkurentnost kompanije, kada je reč o inovativnim kućnim aparatima i linijama televizora.

„Kao i Alijansa, kompanija LG takođe posvećeno radi na tome da učini svet naprednijim i razvijenijim mestom za život“, izjavio je dr. Sokvu Ri, viši potpredsednik za inovacije kompanije LG i šef severnoameričkog centra za inovacije kompanije LG – LG NOVA. „Ovo za nas znači da će inovativni razvoj proizvoda biti fokusiran na pružanje boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje načina na koji pružamo usluge i kreiramo vrednosti unutar doma, i šire. Radujemo se ovoj saradnji i svim novim prilikama.”

„Kompanija LG Alijansi donosi ogromnu energiju i tržišni domet, sa svojim širokim spektrom proizvoda, njihovim inženjerskim ekspertizama i rešenjima za povezivanje. Međutim, ono što Alijansu čini još jačom u ovoj saradnji je posvećenost koju kompanija LG ima kada je reč o inovacijama“, rekao je Tobin Richardson, predsednik i izvršni direktor Alijanse za standarde umrežavanja. „Uzbuđeni smo jer se kompanija LG pridružila našem Odboru, kako bi podstakla još veće inovacije, kada je reč o planovima za platformu Matter, dajući veću vrednost umrežavanju uređaja (Internet of Things) za korisnike, bilo gde”.

Alijansa broji više od 500 kompanija, koje sarađuju kako bi kreirale nove standarde za IoT, transformišući način na koji živimo, radimo i igramo se. Sa dubokim i raznovrsnim ekspertizama svojih članova, strogim programima sertifikacije i punim paketom otvorenih IoT rešenja, Alijansa vodi svoj pokret ka intuitivnijem, maštovitijem i svrsishodnijem svetu.