LG Sound barLG Sound bar

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće korisnicima iz Evrope dva nova uređaja – Centum Systemtm mašinu za veš i Centum System frižider na IFA 2016 sajmu u Berlinu. Inverter Direct Drive motor u veš mašini, kao i Linearni Inverter kompresor novog frižidera, čine ove uređaje izuzetno pouzdanim i energetski efikasnim.

 

LG Centum System mašina za veš je veoma energetski efikasna i smanjuje potrošnju struje za 60% ispod granice neophodne za A+++ energetsku klasu, što ujedno čini najviši energetski rejting u Evropi. Takođe, ova mašina koristi i napredni sistem amortizacije bubnja, koji nivo buke smanjuje na svega 67dB, a dvadesetogodišnja garancija koju LG daje, dokaz je izuzetnog kvaliteta ove veš mašine. Uz TurboWash™ opciju, ciklus pranja traje svega 49 minuta i to uz smanjenu potrošnju vode i struje za 17% po ciklusu pranja[1]. Osim ove mašine za veš, kompanija LG će na sajmu IFA predstaviti i mašinu za sušenje, kao i kombinovanu mašinu za pranje i sušenje veša sa Centum System tehnologijom.

 

LG će na sajmu predstaviti i liniju frižidera, koje takođe krasi izvanredna Centum System tehnologija. Najnoviji frižider sa donjim zamrzivačem odlikuje izuzetan A+++ -30% energetski rejting, dok side-by-side model poseduje A+++ -10% rejting, zahvaljujući Linearnom Inverter kompresoru. Štaviše, Nemačka asocijacija za elektronsku i informacionu tehniku (Verband der Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik – VDE) potvrdila je dvadesetogodišnji životni vek² inovativnog Linearnog Inverter kompresora.

 

Kako bi slikovito ilustrovao nizak nivo vibracija, LG je sproveo akciju u u okviru koje je izgrađena najviša kula od karata na svetu na vrhu Centum System mašine, pri čemu je snimljen video, koji je na mrežama dostigao više od 100 miliona pregleda. Takođe, kompanija LG je oborila još jedan rekord kreiranjem najveće slike na svetu sastavljene od 18.072 sijalica, sa ciljem da prikaže nivo električne energije koju Centum System frižider uštedi nakon samo godinu dana korišćenja[2].

 

„Upis u knjigu Ginisovih rekorda je dokaz da naša Centum System tehnologija nema premca“, rekao je Jo Seong-jin, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solution. „Sajam IFA odigraće ogromnu ulogu u strategiji naše kompanije za proširenje na evropskom tržištu.“

 

Posetioci štanda kompanije LG na IFA sajmu u Hali 18 u Messe Berlinu biće u prilici da se iz prve ruke uvere u izvanredan kvalitet inovativnih LG kućnih aparata.

[1] Testiranje sprovedeno na LG veš mašinama u laboratoriji kompanije LG na ciklusu pranja 6 kg pamučnog veša na 40°C, 1400obr/min.

[2] Ušteda energije nakon jedne godine korišćenja Centum System frižidera iznosi 198.8kwh, što je ekvivalent potrošnji 18,072 sijalica u jednom satu. Procene su zasnovane na minimumu energije neophodne za postizanje A+ i A+++ -20% energetskog rejtinga (prema regulativi EU No. 1060/2010). Realna potrošnja može varirati u zavisnosti od pojedinačnih obrazaca za korišćenje.