LG QuadWash

Kada bi se uspostavila neka vrsta nagrade za uređaje koji nam najviše olakšavaju svakodnevni život, mašina za pranje sudova bi svakako bila među favoritima. U razvijenim zemaljama je postala standardni deo kuhinje, gotovo kao frižider ili šporet, iz sasvim razumljivih razloga. Dok se ukućani bave prijatnijim aktivnostima, sudovi su besprekorno oprani, zbog čega je za mnoge porodice, posebno one brojnije, uređaj kog bi se nerado odrekli.

Zašto je LG QuadWash™ tehnologija san svake mašine za sudove?

Nove generacije mašina za pranje sudova donose velika unapređenja koja znače još efikasnije pranje i jednostavniju upotrebu. Takva je i LG QuadWash™ mašina sa TrueSteam™ tehnologijom. Ekskluzivna LG QuadWash™ tehnologija čisti suđe neverovatno brzo pomoću prskalica sa četiri kraka umesto uobičajena dva. Oni se takođe rotiraju u više smerova, samim tim mlazovi vode pod visokim pritiskom ravnomerno dopiru do svih uglova, ne dozvoljavajući da u šerpama i činijama ostanu i najmanji tragovi hrane.

Uz pomoć funkcije dvozonskog pranja moguće je podesiti različitu jačinu mlaza na različitim nivoima da bi se zaštitilo najosetljivije posuđe, tako da se u isto vreme na donjoj rešetki mogu prati jako zaprljane šerpe, a na gornjoj najfinije čaše.

True Steam™ tehnologija za savršen sjaj

Zahvaljujući LG TrueSteam™ tehnologiji posuđe je besprekorno čisto i bez nepoželjnih fleka od vode koje se često javljaju kod manje efikasnih uređaja. Snažan mlaz pare na početku ciklusa rastvara i najtvrdokorniju prljavštinu, dok drugi mlaz pare uklanja do 60 % fleka od vode za vreme procesa sušenja. Para snažno deluje ali je u isto vreme nežna prema osetljivom posuđu.

Nije uvek lako rasporediti na police šerpe različitih veličina i glomazne posude. Taj problem se kod novih LG modela mašina reševa krajnje pojednostavljenim podešavanjem visine polica. Čak se i držači tanjira mogu spustiti, čime dobijate više prostora i mogućnost pranja više komada odjednom.

Ekologija i dezinfekcija na prvom mestu

Temperatura u unutrašnjosti LG mašine dostiže do 80 °C tokom ciklusa ispiranja, koji omogućava vrhunsku higijensku negu posuđa, što je danas važnije nego ikada. Iako se nekima može učiniti da detaljno ručno pranje posuđa nema premca, sunđeri često sadrže veliku količinu aktivnih bakterija tako da i temeljno oprani tanjiri i pribor za jelo neće biti onako čisti kako očekujemo..

Moderne mašine za posuđe osim što štede vreme i sterilišu posuđe predstavljaju i ekološki prihvatljivije rešenje u odnosu na ručno pranje, jer troše manje vode.

Nečujan mod za potpuni ugođaj

Još jedna velika predstnost LG QuadWash™ mašina je izuzetno tih rad, što je veoma važno budući da je najčešće uključujemo noću zbog uštede struje ili u večernjim satima dok se opuštamo uz film ili knjigu. Zahvaljujui inverter Direct Drive motoru, za koji inače važi desetogodišnja ograničena garancija, ova mašina jedna je od najtiših u svojoj klasi. Takođe štedi struju, jer u poređenju sa standardnim motorima Inverter Direct Drive motor ima najviši razred energetske efikasnosti.

Kao i većina inovativnih LG uređaja za domaćinstvo, i ovaj ima opcije pametnog povezivanja i podešavanja na daljinu putem aplikacije Thinq na mobilnom telefonu. Tako možete podiseti podsetnik  za pranje same mašine posle 30 ciklusa, aktivirati smart dijagnozu za efikasno otklanjanje kvarova ili personalizovati cikluse pranja posuđa.