LG Google Stadia

Kompanija LG planira saradnju sa kompanijom Google kako bi u drugoj polovini ove godine omogućila pristup platformi Stadia putem webOS na svojim smart televizorima. Nakon što Stadia bude stigla na Google TV, LG će biti prvi proizvođač televizora koji podržava Stadia servis putem webOS platforme.

Na ovaj način, LG demonstrira svoju težnju da podrži profesionalno igranje igara na svojim vrhunskim ekranima, koji se čine još privlačnijim zahvaljujući 4K rezoluciji i 5.1 sistemom za ozvučenje, obezbeđenim za Stadia Pro korisnike. Zahvaljujući Stadia servisu na LG televizorima biće moguće igranje igara poput Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla i Watch Dogs: Legion samo uz korišćenje Stadia upravljača, bez potrebe za bilo kakvim dodatnim uređajima ili skidanja igre.

LG planira da nova usluga bude dostupna u drugoj polovini 2021. godine na LG Smart televizorima kao aplikacija za preuzimanje iz LG Content Store-a u zemljama u kojima je Stadia dostupna. Stadia trenutno nudi preko 130 igara kojima se konstantno dodaju i nove. Zainteresovani mogu kupovati igre pojedinačno ili se pretplatiti na Stadia Pro paket, koji obezbeđuje različite popuste i 4K rezoluciju. Stadia omogućuje uzbudljivo igranje uz 5.1 sistem za ozvučenje, 4K HDR i 60 frejmova po sekundi, što je čini još privlačnijom za svakoga ko želi sjajno iskustvo igranja igara bez potrebe za skupim konzolama.

Što se tiče samog igranja, teško je nadmašiti sjajnu kombinaciju Stadia platforme i LG OLED televizora. Samosvetleći pikseli LG OLED televizora obezbeđuju najbolji HDR kvalitet slike u klasi sa dubokom crnom i izuzetno tačnim bojama. LG je postala prva kompanija koja je 2015. godine lansirala 4K OLED televizore koji podržavaju HDR i sadržaj na LG OLED televizorima. Odziv od 1ms i izuzetno nisko kašnjenje slike, bez gubitaka u kvalitetu, pružaju odlično iskustvo u striming i eksternim sadržajima.

„Podržavanjem Stadia platforme na LG televizorima želimo da pokažemo našu posvećenost korisnicima. Igranje igara sve je važnija mogućnost koju očekuju vlasnici LG televizora“, izjavio je Lee Sangwoo, viši potpredsednik za poslovnu strategiju u LG Electronics Home Entertainment Company. „Stadia menja način na koji korisnici pristupaju svojim omiljenim igrama i pružajući webOS kompatibilnost podržavamo platformu u ranoj fazi“, dodao je Sangwoo.

LG televizori sa LG OLED tehnologijom, novi LG QNED Mini LED televizori (sa patentiranom tehnologijom NanoCell boja i mini LED pozadinskim osvetljenjem) i poboljšani LG NanoCell televizori biće prikazani na LG virtuelnom štandu tokom CES 2021. godine.