LG klima-uređaj

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je najnoviji uređaj u seriji Therma V toplotnih pumpi – LG Therma V R32 Split. Dizajnirana specijalno za novoizgrađene i renovirane prostore, visoko efikasna LG Therma V R32 Split je svestrano rešenje koje može omogućiti efikasno grejanje prostora i snabdevanje toplom vodom. Novi model koristi rashladno sredstvo R32 koje ima nizak potencijal globalnog zagrevanja (GWP) i napredni kompresor kako bi se postiglo najjače grejanje prostora. Izuzetno pogodna za korišćenje, LG Therma V R32 Split nudi funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji za jednostavnu kontrolu i upravljanje.

LG Therma V serija toplotnih pumpi vazduh voda predstavlja niz funkcionalnosti za uštedu energije, kao dodatak kućnom sistemu zagrevanja vode. Kao zamena ili dopuna tradicionalnom grejanju na gas, drva, elektrokotlove ili ugalj može značajno smanjiti emisiju ugljen-dioksida i potrošnju energije. Uređaj apsorbuje prirodnu energiju iz okruženja i na taj način troši manje energije od konvencionalnih sistema grejanja.

Osim toga, uvek proaktivna u svom upravljanju prirodnim resursima, kompanija LG je unapredila svoje ekološki odgovorne tehnologije, izabravši za nove Therma V sisteme rashladno sredstvo R32 – ekološki održivu alternativu za R410. Uz R32, novi model je u skladu sa evropskim F-gas regulativama. R32 ima potencijal globalnog zagrevanja 675 što je za 70 odsto niže od prethodnika R410A, a dodatno zahteva 20 odsto manje dopune gasa da bi postigao isti učinak. Sa ekološkim rashladnim sredstvom, Therma V je „zelenije“, energetski efikasnije rešenje za grejanje. U skladu sa nasleđem Therma V linije u smanjenju potrošnje energije novi model dostiže 4.65 sezonskog koeficijenta učinka (SCOP) grejanja i energetski razred A+++ (testirano kod izlazne temperature vode od 350 C).

Dodatno, kompresor koji je razvila kompanija LG i pametne funkcije čine Therma V R32 Split još posebnijim. S obzirom na to da je kompresor crpi čak 90% energije sistema, R1 je prvi u svetu „kroz vratilo“ kompresor. R1 kompresor kombinuje aspekte rotacionog i spiralnog tipa kompresora kako bi se povećala efektivnost i efikasnost. LG inovativna tehnologija eliminiše ekscentrično kretanje kompresione spirale, čime minimizuje rasipanje energije i povećava pouzdanost. Veći operativni opseg 10-135 Hz je još jedna prednost ovog impresivnog kompresora. Uz efikasnost i pouzdanost, novi Therma V kompresor je tiši i trajniji. On takođe poboljšava performanse grejanja, obezbeđujući pouzdan rad na niskoj temperaturi od -250 C.

 

Pored velikih pogodnosti za korisnike, LG Therma V R32 Split ima veliki broj poboljšanja koje olakšavaju upravljanje. Među njima se ističe SmartThinQ, mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima nadzor i daljinsku kontrolu. Omogućava pristup većini funkcija sa bilo kog mesta, aplikacija omogućava biranje i menjanje opcija, podešavanje temperature i praćenje potrošnje energije. Korisnici mogu zagrejati prostoriju unapred tako da se mogu vratiti u svoj topli dom nakon napornog dana na poslu.

Najnoviji model u Therma V seriji, LG V R32 Therma Split omogućava sjajne performanse i veliku uštedu energije“, rekao je Nenad Črnila, regionalni menadžer projekata u okviru poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja kompanije LG. „Kroz kombinaciju inovativne tehnologije i korisnički orijentisanih karakteristika, nastavićemo da donosimo neprevaziđeno korisničko iskustvo našim korisnicima”.

Therma V biće dostupna u Srbiji od septembra 2019. godine.