LG TONE Free

Nove okolnosti naterale su mnoge od nas da stvorimo uslove za rad na najrazličitijim mestima – od dnevne sobe do kafića, pa čak i u parku kada to vremenski uslovi dozvoljavaju. Svaka od ovih opcija ima svojih prednosti, ali i mana, a jedna od njih je buka koju bismo često voleli da možemo da isključimo „na dugme“.

Nova generacija bežičnih slušalica LG Tone Free pruža upravo jednu vrstu mogućnosti da se zvučno izolujemo iz spoljnog sveta, dok iz njih dopire jasan i besprekoran zvuk omiljene muzike. Zahvaljujući ergonomskom obliku i različitim veličinama silikonske kapice, savršeno se prilagođavaju svakom uhu, blokirajući buku iz okruženja.

Tu je još jedna karakteristika, posebno važna u vreme pandemije, kada o higijeni brinemo više nego ranije. Kutije nekih modela, osim što imaju funkciju punjača, takođe služe kao jedna vrsta sterilizatora tako da možete da se prepustite muzici uz manje brige za čistoću bubica. Tanka UVnano futrola LG TONE Free HBS-FN6 slušalica eliminiše 99.9 odsto baterija (iz familije koli i stafilokoke) sa mrežice mikrofona tokom 10 minuta punjenja. To nije ona plavičasta svetlost koja diskretno sija kada je kutija otvorena. Njena uloga je više estetska, dok je UV LED svetlo nevidljivo i aktivira se kada je futrola zatvorena sa slušalicama unutra.

Mekani gel za uši je medicinske klase, napravljen od netoksičnog i hipoalergenskog silikona. Fleksibilan je i prilagođava se obliku uha, tako da ne osećate da nosite slušalice, Težina usmerena na “glavu” bubica omogućava da ostanu udobno i čvrsto smeštene u uhu. Oznaka IPX4 garantuje vodootpornost, odnosno da nema razloga za brigu da će ih oštetiti kiša ili znoj.

Još jedna velika prednost LG Tone Free bubica je baterija koja omogućava do 18 slušanja muzike. Kada su do kraja napunjene, mogu da se koriste 6 sati, dok UVnano futrola omogućava dodatnih 12 sati upotrebe. Korisna je i opcija brzog punjenja – pet minuta u kutiji dovoljno je da obezbedi ceo sat  reprodukcije.

Za vrhunski kvalitet zvuka zaslužan je dugogodišnji LG partner Meridian, britanski pionir zvuka visoke rezolucije i vodeći autoritet u oblasti obrade digitalnog signala (DSP). Uz pomoć aplikacije koja se jednostavno koristi, možete da obogatite svoju muziku novim nivoima užitka uz četiri EQ prethodna podešavanja i dva EQ režima.

HSP tehnologija (prostorna obrada slušalica) ne samo da oživljava realističnu rasprostranjenost zvuka koja daje osećaj da slušate zvuk preko pravih zvučnika, već takođe obezbeđuje vokale sa neizmenjenom jasnoćom. Pored standardnog sveobuhvatnog režima, koji je najbolji za uživanje u filmovima i igrama, možete da birate još tri HSP podešavanja. Prirodan obezbeđuje izbalansiran zvuk za sve vrste muzike, pojačani niski tonovi su najbolji za popularnu i elektronsku muziku, a pojačani visoki tonovi daju jasnije vokale, pa su pogodni za slušanje džeza i klasične muzike.

Uz Ambient mode ponovo možete lako da se vratite u stvarnost. Kada je potrebno da obavite brz razgovor, da čujete obaveštenje u javnom prevozu ili da pređete ulicu, dovoljno je da dodirnete slušalice i čućete šta se dešava u okruženju.

Bubice LG TONE Free FN6 sadrže ugrađene dvostruke mikrofone za maksimalno jasan zvuk tokom poziva. Donji mikrofon koji se nalazi na kraju nastavka registruje i pojačava vaš glas čak i ako se nalazite u prostoru sa mnogo ljudi. I model HBS-FN6 i model HBS-FN4 pružaju mogućnost glasovne komande za Google Assistant ili Siri na povezanom pametnom telefonu. Intuitivne komande registruju kada se bubice nalaze u uhu i odmah se uparuju sa telefonom, a automatski pauziraju muziku kada ih izvadite.

Na kraju, tu je i opcija koju bismo poželi za svaki predmet koji se lako da zagubiti. Možete jednostavno da pronađete slušalice uz pomoć aplikacije na telefonu. Na njima će se oglasiti zvučni signal kada pritisnete opciju reprodukcije na strani “Pronađi moje bubice”.