LG UltraGear Gaming Monitor

UltraGear gejmerski monitori kompanije LG Electronics (modeli 27GP950 i 27GP850) su prvi na svetu dobili VESA® AdaptiveSync Display sertifikat, koji izdaje Udruženje za standarde video elektronike (VESA). Novi logotip pomaže potrošačima da lako identifikuju i pre kupovine uporede performanse varijabilnog osvežavanja ekrana (VRR) gejming displeja koji podržavaju VESA Adaptive-Sync protokol.

Da bi bili sertifikovani kao VESA AdaptiveSync displeji, LG vrhunski monitori moraju da ispune iscrpne i rigorozne zahteve VESA testa specifikacije usaglašenosti AdaptiveSync ekrana (Adaptive-Sinc Displai CTS). U pitanju je više od 50 kriterijuma testiranja za uspostavljanje jasnih merila za procenu VRR mogućnosti monitora i laptopa. Sa visokim stopama osvežavanja, brzim vremenom odziva Gray-to-Gray (GTG, „iz sive u sivu“) i malom latencijom, dva UltraGear monitora za igre su ispunila ili premašila rezultate testova koji su navedeni u novom VESA standardu.

LG monitori sa sertifikatom AdaptiveSync Display, LG UltraGear 27GP950 i 27GP850, pružaju vizualne performanse za besprekorno iskustvo igranja. Oba modela su ispunila potrebne rezultate u VESA Adaptive-Sync Display CTS, uključujući nekoliko ključnih merenja kao što su brzina osvežavanja, treperenje ekrana i vreme odziva. Dva gejming monitora od 27 inča imaju napredne LG Nano IPS panele koji nude visoke stope osvežavanja i GTG vreme odziva od 1 milisekunde, omogućavajući tečno igranje igara i oštre, čiste slike za PC i konzolne igre.

„VESA Adaptive-Sync Display CTS stvara jasan, konzistentan standard za performanse prikaza monitora za igre i pomaže potrošačima da donesu odluke o kupovini potpuno informisani“, istakao je Jim Choate, menadžer programa usklađenosti u VESA-i. „Kao prvi uređaji na svetu koji nose novi logotip Adaptive-Sync Display, LG UltraGear gejming monitori odlično su se pokazali na testiranjima“.

„Ponosni smo što je LG UltraGear postao prvi monitor koji je dobio VESA Adaptive-Sync Display sertifikat“, rekao je Seo Young-jae, viši potpredsednik i šef IT poslovne jedinice kompanije LG Electronics Business Solutions. „Sa ovim modelima za 2022. uključujući UltraGear 27GP95R, ne samo da ćemo ispuniti visoke standarde VESA testova performansi, već ćemo zadovoljiti i očekivanja i različite potrebe potrošača“.