LG WINGLG WING

Komapnija LG je predstavila prvi uređaj u okviru projekta Explorer pod nazivom LG WING. Cilj projekta je da otkrije neistražene mogućnosti pametnih telefona u nastojanju da proširi mobilnu industriju, a LG WING to najbolje oslikava svojim jedinstvenim oblikom koji korisnicima pruža nova, potpuno drugačija iskustva sa pametnim telefonima.

Drugi, skriveni ekran omogućava napredno korisničko iskustvo

LG WING je potpuno drugačiji od svih drugih modela pametnih telefona na tržištu. Korisnici u svakom trenutku mogu da menjaju režim rada između osnovnog (Basic Mode) i rotirajućeg (Swiwel Mode) gde se prednja strana telefona okreće pod pravim uglom u smeru kazaljke na satu. Glavni ekran tada prelazi u pejzažni režim rada, kako bi se otkrio drugi ekran od 3,9 inča koji otključava nove funkcije i mogućnosti za istraživanje, pa tako jedna aplikacija može da se prikazuje na oba ekrana ili dve aplikacije na svakom ekranu posebno.

Korešćenje striming i video platforma u rotirajućem režimu omogućava korisnicima neometan rad na drugom ekranu, dok na glavnom gledaju video zapise. Kompanija LG je sarađivala sa vodećim platformama u industriji kako bi potencjal jednistvene forme LG WING telefona bio maksimalno iskorišćen. Na primer, ukoliko gledate YouTube ili Tubi na već instaliranom NAVER Whale pretraživaču, video će biti prikazan na glavnom, dok će sekcija sa komentarima i pretraživanjem biti prikazana na drugom ekranu. Zahvaljujući partnerstvu kompanije LG sa striming platformama kao što su Rave i Ficto, vlasnici LG WING modela moći će paralelno da gledaju video zapise na jednom ekranu, a na drugom komuniciraju sa ostalim gledaocima.

Dva ekrana i revolucionaran oblik telefona omogućavaju nove načine korišćenja različitih funkcija i aplikacija uz lakše obavljanje više stvari paralelno. Korisnici mogu da gledaju omiljene filmove na jednom ekranu, dok na drugom pretražuju informacije o glumcima ili četuju sa prijateljima. Dodatna pogodnost za korisnike je Multi App opcija koja omogućava kreiranje prečica za parove aplikacija koje se najčešće koriste zajedno. Rotirajući režim rada je koristan i prilikom vožnje, jer se na glavnom ekranu mogu pratiti uputstva i mape, dok se na drugom ekranu obavljaju pozivi, koji bi u normalnim okolnostima zauzeli ceo ekran. Rotiranje ekrna na LG WING modelu pruža neograničen broj mogućnosti za multitasking i uživanje u različitim sadržajima.

Impresivno gledalačko iskustvo bez ometanja

Nikada nije bilo toliko korsinika pametnih telefona koji redovno gledaju različite video sadržaje. Zbog toga LG WING uvodi razne funkcije kako bi iskustvo gledanja bilo što bolje. Glavni ekran je besprekorni P-OLED FullVision od 6,8 inča i razmera 20.5:9 koji pruža izuzetno ugođaj gledanja i igranja. Ne samo da drugi ekran proširuje vidljivu površinu uređaja, nego i služi kao oslonac kada je glavni ekran u pejzažnom položaju. Ako se uključi opcija Grip Lock, drugi ekran će prikazivati samo osnovne informacije o trenutnom vremenu i temperaturi, bez mogućnosti aktivacije prilokom slučajnog dodira. U video aplikacijama, drugi ekran će služiti kao upravljač i prilikom aktivacije pojaviće se ikonica u gornjem desnom uglu preko koje se može pristupiti podešavanjima slike i zvuka bez potrebe pauziranja. Kako bi dodatno eliminisao svaku mogućnost ometanja, kompanija LG je ugradila i kameru od 32 MP koja iskače kako bi se očuvala puna površina ekrana.

Prva Gimbal opcija za kvalitetno video snimanje

Svim korisnicima koji često snimaju i šeruju svoje svakodnevne aktivnosti preko pametnih telefona, LG WING predstavlja revolucionarni aparat uz napredne funkcije i tehnologije snimanja koje omogućava novi oblik telefona. LG WING može da se pohvali sa tri kamere sa zadnje strane –  prva od 64MP sa Ultra High Resolution OIS Wide, druga od 12MP Ultra Wide Big Pixel i trećom 13MP Wide. Ako je uređaj u rotirajućem režimu rada, moguće je duplo snimanje sa jednom od tri zadnje kamere i kamerom od 32MP koja može da “iskoči“ po potrebi. Snimljen materijal može da se sačuva u jednom fajlu ili dva različita sa 1:1 ili 16:9 režimima slike. Pored toga, drugi ekran može da služi kao paleta za dodatno editovanje video zapisa ili fotografije koja se paralelno prikazuje na glavnom ekranu. Naravno da će LG WING imati i posebne alatke – LG Creator’s Kit, sa mnoštvom naprednih funkcija uključujući Timelapse Control, Voice Bokeh i sve popularniji ASMR Recording.

LG WING ima Gimbal Motion kameru, prvu te vrste na pametnom telefonu, koja drugi ekran lako pretvara u stativ tokom horizontalnog režima rada čime se dobija neophodna stabilnost potrebna za oštrinu snimaka i slika, a sve to uz pomoć samo jedne ruke, što je teško izvodljivo na drugim telefonima. Funkcije snimanja na LG WING verno reprodukuju pravi stativ, kao što su kontrola ugla kamere, držač za manje podrhtavanja i zamućenja, follow mode za bolje snimanje prilikom pokreta, pan fallow mode za horizontalne pokrete uz minimalno podrhtavanje gore-dole i first person mode za snimanje dinamčnih pokreta.

Lakši, izdržljiviji i pouzdaniji

Čak i sa dva ekrana, LG WING je relativno lagan, jednostavan za držanje i nošenje. Napravljen od tankih, ali izdržljivih materijala, i uz specijalnu tehniku bušenja uređaj je težak svega 260 grama što je približna težina mnogih telefona sa velikim ekranima. Ergonomski dizajn omogučava ugodno držanje telefona bez obzira u kom je režimu rada.

Inžinjeri koji su radili na LG WING modelu su posebnu pažnju posvetili delovima telefona koji mogu da se pomeraju kako bi uređaj bio što izdržljiviji i pouzdaniji. Ako vam telefon prilikom pokušaja selfija ispadne, uređaj momentalno reaguje i uvlači nazad kamericu kako ne bi došlo do oštećenja. Još jedan primer ingenioznog dizajna je zglobni modul sa hidrauličnim prigušivačem koji smanjuje pritisak kada se glavni ekran rotira. Termoplastični polioksimetilen nanosi se na zadnju stranu glavnog ekrana kako bi se okretanje bilo ravnomerno uz dodatno sprečavanje ogrebotina na drugom ekranu. Mehanizam šarki u LG WING modelu se pokazao savršeno pouzdanim čak i nakon 200.000 okretanja.

Da bi ispunili očekivanja korisnika, osim 5G usluga, LG WING sadrži Qualcomm® Snapdragon ™ 765G 5G mobilnu platformu sa Snapdragon Ks52 5G Modem-RF sistemom. Ovo je prva Qualcomm mobilna platforma koja integriše procesor i 5G Modem-RF sistem, što u kombinaciji donosi najbolje AI performanse, brzu 5G povezanost i inteligentne mogućnosti više kamera, a da ne ide na uštrb dugotrajnosti baterije. Uz sve to, Qualcomm Snapdragon Elite Gaming ™ funkcije na LG WING modelu omogućavaju trenutni odziv prilikom igranja, filmsku grafiku i neverovatan zvuk.

„Čestitam celokupnom LG timu na predstavljanju LG WING modela, istinski inovativan uređaj koga pokreće Snapdragon 765G 5G mobilna platforma i koji se savršeno uklapa u viziju noog projekta Explorer (Explorer Project),“ rekao je Džim Tran, viši potpredsednik i generalni menadžer za mobilne uređaje u kompaniji Qualcomm Technologies „Naša kompanija aktivno sarađuje sa LG Mobile na optimizaciji performansi proizvoda u okviru projekta Explorer koji će korisnicima doneti nova i drugačija iskustva.“

LG WING započinje novu eru otkrića za mobilne uređaje i predstavlja uzbudljiv početak inicijative projekta Explorer,“ rekao je Moris Li, predsednik kompanije LG za mobilne komunikacije „Različit od svega na današnjem tržištu, ovaj inovativni uređaj izaziva postojeće parametre industriji i pruža potrošačima potpuno novo mobilno iskustvo koje će pokrenuti nove načine razmišljanja o pametnim telefonima.“

LG WING će se pojaviti sledećeg meseca u Južnoj Koreji, a zatim širom Severne Amerike i Evrope.