Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se Telekom neće prodavati po svaku cenu ukoliko se za njega ne dobije očekivana ponuda, i naglasio da se ne sme dozvoliti novi neuspešan postupak prodaje kao 2011. godine.

“Mi znamo ispod koje vrednosti nećemo prodavati Telekom i verujemo da tu cenu možemo dobiti u ovom postupku”, rekao je Ljajić novinarima nakon otvaranja kongresa turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike “Dani dobrih prilika”.

On je naglasio da Telekom ne sme da doživi sudbinu iz 2011. godine kada je postupak prodaje propao, jer umesto da se tada ulaže u investicije, razvoj i nove tehnologije, bavili smo se prodajom i proces je bio neuspešan.

Na pitanje koja je to očekivana ponuda ispod koje se neće ići i koliko ima zainteresovanih za kupovinu Telekoma, on je rekao da ima više zainteresovanih i investicionih fondova i telekomunikacionih kompanija ali da o detaljima ne može da se govori jer je privatizacioni savetnik ukazao da se ne govori ni o zainteresovanim kupcima niti o proceni vrednosti Telekoma jer to može da utiče na proces.

telekom

Lajić je rekao da postoje vrlo jasni kriterijumi i uslovi za sve ponuđače i da će Radna grupa i Komisija Vlade Srbije u narednih 14 dana analizirati sve prispele neobavezujuće ponude od kojih treba da se izdvoje kvalifikovane ponude.

Posle toga oni koji su zainteresovani i ispunjavaju sve propisane uslove imaće priliku da ostvare uvid u sva dokumenta, poslovanje i ugovore Telekoma, pa nakon toga i da predlože konkretnu ponudu za preuzimanje Telekoma, kazao je Ljajić.

On je dodao da kada dobijemo sve obavezujuće ponude od zainteresovanih, Vlada Srbije će doneti konačnu odluku o prodaji.

Ljajić je kazao da se prodaje jedan od najznačajnjih resursa u zemlji.