Logitech je najavio Logitech G920 Driving Force, svoj prvi force feedback volan, namenjen za Xbox One, ali i za PC računare. Osmišljen za preciznu vožnju s dugotrajnom pouzdanošću i izdržljivošću, Logitech G920 Driving Force ima dvostruki motor sa snažnim force feedback mehanizmom i spiralnim prenosnicima bez praznog hoda, volan s kožnom presvlakom, pedale od nerđajućeg čelika. Volan je kompatibilan s opcionalnim Driving Force ručnim šestostepenim menjačem. Ovo je prvi Logitechov gejming volan za Xbox One, a biće dostupan ove jeseni.

Logitech G920 je volan za Xbox One koji su obožavaoci već jako dugo čekali”, izjavio je Ujesh Desai, generalni menadžer Logitechove jedinice za gaming business. “Osmisli smo ga na osnovu nasleđa naših prethodnih generacija volana kako bismo pružili realističan doživljaj Xbox One igračima. Lično, ne mogu da dočekam da stanem iza našeg volana i odigram Forza Motorsport 6.”

“Ovo je izvanredna vest za sve Xbox One fanove koji su u prošlosti koristili Logitech volane i sad su dočekali novi volan namenjen našem sistemu,” rekao je James Hunter, direktor poslovanja i strategije za Xbox dodatke. “S izlaskom Forza Motorsport 6 igre ove jeseni, igrači će imati mogućnosti da osete pravi doživljaj vožnje uz Logitech G920 volan.”

Realističan Force Feedback

Projektovan s dvostrukim motorom i force feedback mehanizmom, Logitech G920 Driving Force realno simulira osećaj vožnje u automobilu, stvarne uslove na putu i trošenje guma kako biste mogli da osetite nedovoljno skretanje ili proklizavanje za vreme vožnje, gubitak pravca i još mnogo toga. Sa spiralnim zupčastim prenosnicima u auto-menjaču dobićete izuzetno tihe i precizne upravljačke akcije. Prenos bez praznog hoda takođe omogućava da uz pomoć pedala i volana maksimalno povećate kontrolu.

Izdržljiv dizajn

Logitech G920 Driving Force je osmišljen da dugo traje budući da ima ležajeve od čeličnih kuglica i pedale i menjač od nerđajućeg čelika. Ručno obrađena koža visokog kvaliteta daje Logitech G920 Driving Force volanu visoke gejming performanse, a igraču osigurava udobniji i trajniji doživljaj. Osim toga, volan možete postaviti na sto ili gejming sedište kako biste smanjili pomeranje ili trzanje tokom različitih akcijskih manevara.

Jednostavan pristup kontrolnim tasterima

Tasteri konzole, D-Pad i poluautomatski menjač su na volanu Logitech G920 Drivinge Force jednostavno pozicionirani i dostupni u svakom trenutku.

Prilagodljive pedale

Logitech G920 Driving Force ima pedale koje omogućavaju udobno kočenje, ubrzavanje ili promenu brzina, baš kao što biste to radili u stvarnom automobilu, a takođe vam omogućavaju da za vreme vožnje zadržite uspravan položaj tela. Papučica kočnice oponaša rad stvarnog kočionog sistema kako biste imali realističan osećaj kočenja. Osim toga, G920 uključuje i menjač koji igračima, koji žele da testiraju svoje sposobnosti, može pružiti osećaj istinskog trkačkog iskustva.

Opcionalni Driving Force menjač

Dostupan kao dodatna oprema, Driving Force Shifter je šestostepeni ručni menjač s push-down vožnjom unazad. Driving Force menjač je kvalitetno napravljen od čelične osovine i kožne presvlake, a pripadajuće stezaljke i vijci omogućavaju da Driving Force menjač pričvrstite na podlogu.

Cena i dostupnost

Logitech G920 Driving Force se očekuje da će biti dostupan početkom oktobra 2015. godine po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 399,99 evra. Driving Force menjač se očekuje u prodaji kao dodatna oprema po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 59,99 evra.