Zaštita plaćanja kroz testiranje najnovijih inovativnih rešenja, od EMV čipova do biometrijske tehnologije

Kompanija MasterCard otvorila je za svoje klijente prostorije u kojima je smešten sektor za digitalnu bezbednost, čime podstiče dalju međusobnu saradnju po ovim ključnim pitanjima koja mogu da povećaju nivo spokoja korisnika. MasterCard DigiSec laboratorija koja se nalazi u Engleskoj je fokusirana na proaktivno testiranje pretnji po sve oblike digitalnih plaćanja u saradnji sa vladinim agencijama koje se bave bezbednošću i vodećim akademskim stručnjacima.

MasterPass mobilna placanja

Ovde možete pogledati kratak video o ovoj laboratoriji.

https://www.youtube.com/watch?v=Cl-l3A1LKRA&feature=youtu.be

„MasterCard DigiSec laboratorija predstavlja naš zajednički poduhvat koji za cilj ima maksimizaciju inovacija na proizvodima i investicija u sigurnost,“ rekao je Adžej Bala, predsednik Sektora za poduhvate u oblasti sigurnosnih rešenja u kompaniji MasterCard. „Iako plaćanja nikada nisu bila bezbednija, kriminalci nikada nisu bili pametniji. Otvaranje laboratorije za naše klijente deo je naše odluke da stalno delimo svoje uvide, rešenja i najbolje primere iz prakse da bismo pružili najviši stepen sigurnosti.“

 

Bilo da se radi o testiranju najnovijih dostignuća u vezi sa EMV čip karticama, mobilnim plaćanjima ili biometrijskom autentikacijom, tim MasterCard DigiSec laboratorije analizira tehnologiju kako bi identifikovao mogućnosti za njeno unapređenje i dalju zaštitu potrošača, trgovaca i finansijskih institucija od prevare.

Oni svakog dana rade na otkrivanju potencijalnih pretnji i problema za koje većina ljudi čak i ne zna da postoje. Kako bi ih otkrili, članovi tima između ostalog ispaljuju u platne kartice laserske zrake koji se obično koriste u astronomiji i koriste mašine za X-zrake kako bi analizirali uređaje koje hakeri koriste.

Sve brže tehnološke promene, uz digitalni profil današnjeg potrošača koji je stalno povezan na internet, dovele su do stvaranja potrebe za većom saradnjom i deljenjem znanja. Prošireni obim poslovanja ove laboratorije pomoći će da se zajednički reše problemi u vezi sa prevarama i rizicima aktiviranjem alata, jedinstvene široke mreže informacija i tehničkih znanja.+

MasterCard DigiSec laboratorija blisko sarađuje sa drugim grupama, uključujući i sektore za bezbednost informacija, plaćanja u razvoju i MasterCard laboratorija, kako bi pružila slojeviti pristup rešavanju pitanja sigurnosnih rizika gde god da se ona pojave.