Ekskluzivni uvoznik kineskog premium smart telefona brenda Meizu, Kompanija TCCM, dolazi na tržište sa dugo očekivanim novitetom u ponudi – Meizu MX5.
Novi predvodnik istupa sa velikim, a istovremeno glatkim 5.5-inčnim AMOLED ekranom sa ful HD i vrhunskim octa-core višejezgarnim procesorom MediaTekHelio X10. Uređaj poseduje glavnu kameru sa a 20.7 megapiksela i istovremeno podržava dve SIM kartice. I sve to dolazi u metalnom unibody kućištu debljine manje od 8 mm!Premium izgled i vrhunska oprema

Dizajn uređaja MX5 doživeo je nekoliko promena. Najviše očigledna je jednodelno metalno unibody kućište zahvaljujući kojem se uređaj otarasio antene za konekciju i dostigao efekat visoko izdržljivog telefona prijatnog na dodir. Zahvaljujući ovim novitetima, Meizu MX5 dospeo je u grupu premium brendova.

Pažljivi posmatrač neće zanemariti činjenicu da novi uređaj poseduje veći, 5,5-inčni Full HD ekran sa AMOLED tehnologijom. Maksimalno osvetljenje dostiže 350cd/m2, 10 000:1 kontrast i gustinu piksela 401. Fotografije, video zapisi i omiljeni web sajtovi mogu se pregledati u rezoluciji koja je toliko sjajna, da je teško i zamisliti da će moći da bude bolja u budućnosti. Takođe, možete podesiti i temperature boje na ekranu.

 

Ultra brz performans novog uređaja osiguran je octa-core MediaTekHelio X10 višejezgarnim procesorom sa 2.2GHz, podržan je PowerVR G6200 GPU grafičkim akceleratorom i 3GB RAM-a. Zahvaljujući ovoj kombinaciji, možete se u potpunosti prepustiti uživanju u igranju najinovativnijih i zahtevnih igara. Ono što je takođe novo, to je da procesor MediaTekHelio X10 ne samo da ima sjajan performans, već i da mnogo efikasnije troši energiju, što se reflektuje u celokupnom performansu samog smart telefona. Sa novim Meizu MX5, možete da strimujete video zapise, koristite Instagram, ažurirate Facebook profil ili igrate igrice tokom celog dana, pritom ne razmišljajući o punjenju telefona.

Meizu MX5 takođe poseduje i mCharge tehnologiju, sofisticirano rešenje koje može da puni a 3150 mAh bateriju MX5 za 10 minuta do 25%, a za 40 minuta do neverovatnih 60%! Još jedan tehnološki bonus je i novi integrisani skener otiska prsta M-Touch 2.0, koji otključavanje uređaja čini jednostavnim. Celokupan proces otključavanja traje samo 0.48 sekundi!

Ukoliko ste jedan od onih koji konstantno sa sobom nose dva telefona, sa Meizu MX5 to nećete morati da radite. Možete koristiti dve nano-SIM kartice odjednom, jer dual SIMcard tray podržava obe mreže – 4G i 2G.

Savršene fotografije

Glavna kamera novog Meizu MX5 je rezultat kontinuioranog istraživanja i poboljšanja CMOS Sony senzora sa 20.7 megapiksela. Za savršene fotografije u slučaju smanjene vidljivosti, kamera je opremljena duplim LED blicom uz mogućnost laserskog navođenja autofokusa. Možete biti sigurni da će sa ovakvim fantastičnim funkcionisanjem opreme MX5 kamere svaka od vaših fotografija izgledati kao da ih je uslikao profesionalac.

MX5 dolazi i sa 5 MP prednjom kamerom sa f/2.0 otvorom objektiva za najbolje selfie fotografije, koje su u poslednje vreme veoma popularne. Osim toga, omogućava snimanje video zapisa rezolucije 30 fps sa rezolucijom od 4K.

Cena i dostupnost

Meizu MX5 će se naći na našem tržištu u drugoj polovini septembra.