incode technologies

Incode Technologies Inc., srpsko–meksički startap i kompanija sa vodećim rešenjima u oblasti potvrde identiteta, danas je objavila da će Meksička fudbalska liga implementirati Incode-ovu naprednu tehnologiju verifikacije identiteta, FAN ID, na svim stadionima u Meksiku. FAN ID osiguraće da stadioni budu bezbedni za navijače i porodice i stvoriće jedno povezano i jednostavno iskustvo za sve posetioce stadiona.

Implementacija FAN ID-a za pristup na dan utakmice nudi navijačima bezbrižnost, znajući da su oni koji uđu u objekat završili proces verifikacije identiteta i da imaju validnu kartu da prisustvuju utakmicama Meksičke fudbalske lige. Ovo je posebno važno s obzirom na nedavni porast nasilja na sportskim događajima u glavnim ligama, posebno u Meksičkoj fudbalskoj ligi u martu 2022.

„Dolazak FAN ID-a na sve stadione Meksičke fudbalske lige, govori o velikoj posvećenosti našim navijačima na svim igrama, značajno poboljšavajući njihovu bezbednost i primenjujući najviše standarde brige o ličnim podacima“, kaže Mikel Arriola, izvršni predsednik Meksičke fudbalske lige. „Ovo je istorijska mera za fudbal u Meksiku.

Incode-ova potpuno automatizovana, enkriptovana tehnologija zasnovana je na veštačkoj inteligenciji i nudi visok nivo poverenja, bezbednosti i privatnosti podataka. Sa Incode tehnologijom, Meksička fudbalska liga će:

  • Onbordovati više od 5 miliona fanova
  • Procesirati čak 50.000 ljudi po igri
  • Potvrditi autentičnost navijača za manje od pet sekundi
  • Implementirati Incode tehnologiju u 35 timova na više od 30 stadiona i na više od 400 utakmica godišnje

„Počastvovani smo što smo izabrani da implementiramo Incode FAN ID rešenje u Meksiku jer naš proces verifikacije identiteta štiti lične podatke i privatnost navijača“, rekao je Rikardo Amper, osnivač i izvršni direktor Incode-a. „Naš proces enkripcije štiti informacije sa najvišim standardima bezbednosti, tako da svako može imati sjajno iskustvo čak i pre ulaska na stadion.

Registracije unapred su takođe dostupne i gosti se moraju registrovati samo jednom da bi dobili pristup bilo kojoj utakmici na bilo kom stadionu. Incode-ovo rešenje obezbeđuje bezbednost posetiocima stadiona tako što identifikuje one koji stvaraju probleme i sprečava ih da prisustvuju budućim događajima.

Incode integracija sa Meksičkom fudbalskom ligom je samo početak. Ovo je trenutak bez premca u sportskom i navijačkom iskustvu, a mogućnosti za tehnološki inovacije za stvaranje modernih iskustava za ljubitelje sporta su neograničene.

Pored usvajanja FAN ID-a na sportskim stadionima u glavnim ligama, Incode je pionir nove ere u biometrijskim iskustvima na utakmicama sa Incode ID-om. Incode ID menja pravila igre na svim događajima na globalnom nivou, revoliucionarno menjajući korisnička iskustva dok takođe obezbeđuje privatnost.

Incode-ov jedinstveni pristup implementira biometrijski otisak lica direktno u samu kartu i jedino je rešenje koje uklanja potrebu za ljudskim analitičarima tako da nema potrebe za osobom koja bi imala pristup osetljivim podacima, dok sami podaci žive na krajnjem uređaju korisnika. Incode povezuje transakcije kroz zajednički mehanizam kupovine – koristeći identitet lica, omogućavajući time učesnicima da brzo uđu na stadion, kupe omiljeno piće, uđu u VIP lože ili steknu bodove lojalnosti sa biometrijskim profilom povezanim sa njihovom kreditnom karticom ili identitetom.

Kako usvajanje tehnologije postaje još raširenije, Incode je spreman da na globalnom nivou predstavi sledeću generaciju doživljaja za sportske utakmice, koncerte i događaje.